Genital Estetik

Evde Doğal yollarla Vajina Daraltma mümkün mü?

Kegel egzersizi ile vajina daraltma mümkün olabilir. Alt pelvik kaslar yani doğum kanalındaki kaslar kasılarak, sıkılaşma sağlanabilir. Fakat ileri derecede genişlemiş, sarkmış vajinada faydası olmaz. Hafif genişleme durumunda, özellikle doğum sonrası hemen başlanırsa, kasların eski haline yakın olması mümkündür.

Vajina daraltma operasyonu neden yapılır?

Normal doğum sonrası bazı kadınlarda vajinada genişleme ve sarkma olur. Özellikle zor doğum, iri bebek doğumu yada vakum denilen bebeği çekme işleminin yapıldığı durumlarda, vajinanın yapısında ciddi bozulmalar görülebilir. Vajinanın girişi geniş, sarkmış, şeklini kaybetmiş olabilir. Vajina daraltma operasyonu şu durumlarda yapılır:

Vajinal enfeksiyon; vajinada genişlik olursa, enfeksiyon riski de artar. Tedavi edilmeyen enfeksiyon durumunda, rahim içine nadiren karın içine yayılabilir. Bu nedenle, vajina daraltma işlemi ile genişlik düzeltilerek, vajinal enfeksiyon riski azaltılabilir.

Cinsel ilişkide haz alamama; genişlemiş vajinada, uyarılma daha az olur. Vajinal çıkıntılar az hissedilir, erkek hareketleri geniş doku içinde etkisiz kalabilir. Hem kadın hem de erkek, cinsel anlamda doyuma ulaşamaz, ilişkileri kötü yönde etkileyen bir durumdur.

Vajinadan gaz gelmesi, ses gelmesi; genişlemiş vajina içinde biriken hava, gaz çıkarma gibi birden boşalabilir, ses yapabilir, hasta için toplumda utanılacak bir haldir. Bazen hava kaçırma, cinsel ilişki sırasında da olabilir. Kadının özgüveninin sarsılmasına sebep olabilir. 

İdrar torbası sarkması; genişlemiş vajinayla birlikte sık görülür. Ikınınca ele gelen kitle olabilir, sarkmayla birlikte idrar kaçırma çoğu zaman vardır. 

Vajinaya ait yumuşak dokuların sarkması; genişleyen dokular, kızlık zarı kalıntıları, ve diş genital bçlgeye ait dokular, sarkabilir, vajina girişinde ele gelebilir. 

● Özgüven eksikliği; genişlemiş, şekli bozulmuş vajina, hastada cinsel anlamda özgüven eksikliğine sebep olabilir, kendini güzel bulmayabilir. Eşinin ya da erkek arkadaşının eleştirilerine karşı, kendini yetersiz hissedebilir. Halbuki çaresizlik değildir.

Geniş vajina nasıl anlaşılır?

Hasta kendini muayene ederek anlayabilir. Tuvalet anında veya ıkınma anında vajinal giriş açık olarak hissedilir. Cinsel ilişki sırasında, erkek de ifade edebilir. Vajinadan gaz kaçırma problemi varsa, genişlik de var demektir. 

Geniş vajina belirtileri nelerdir?

Ele gelen yumuşak dokular, vajinadan gaz kaçırma, cinsel ilişkide haz alamama, vajinal akıntı ve sık vajinal enfeksiyon ve idrar kaçırma genişlemiş vajina belirtileridir. 

Vajina daraltma ameliyatı nasıl yapılır? Geniş vajina nasıl daraltılır?

Kolay bir ameliyattır, lokal yada genel anestezi ile yapılabilir. Alttan yani vajinal bölgeden yapılır, karında bir kesi gerektirmez. Sarkan dokular alınır, vajinada genişlemiş bölgeler daraltılır, idrar kaçırma ve idrar torbasında sarkma varsa, aynı anda bu problem de giderilir. Hastanede yatmaya gerek yoktur, ayaktan yapılabilen bir operasyondur. Sabah ameliyat olan hasta, aynı gün evine gidebilir. Bazen, ameliyat sonrası vajinaya ilaçlı bir tampon yerleştirilir, baskı yapması için kullanılan bu tampon, hafif gerginlik yapabilir. Hasta eve gönderilirken, tampon çıkarılır. 

Vajina daraltma ameliyatı ağrı yapar mı?

Ağrılı bir ameliyat değildir.  Bazen, ameliyat sonrası vajinaya ilaçlı bir tampon yerleştirilir, baskı yapması için kullanılan bu tampon, hafif gerginlik yapabilir. Oturup kalkma anında, dikişlerde hafif ağrı olabilir.

Vajina daraltma ameliyatı sonrası nelere dikkat etmek gerekir?

Vajina daraltma ameliyatından sonra, 2-3 saat kanama kontrolü yapılır, bu sebeple hasta gözlem altında tutulur. Ağrı sanıldığı gibi çok olmaz, hafif bir ağrı olabilir. Dikişleri temiz tutmak çok önemlidir, verilen antibiyotik ve diğer antiseptikleri dikkatli kullanmak gerekir. Deniz veya havuza girmek uygun değildir. Ameliyat sonrası ortalama 45 gün cinsel ilişki olmamalıdır.  

Vajina daraltma ameliyatından sonra dikişler ne olur? Dikiş izi kalır mı?

Vajina çok hızlı iyileşen bir dokudur. Dikiş izi kalmaz. Ameliyat dikişleri, cilt altı iz kalmayacak bir teknikle diklidiği için, ameliyattan sonra dıştan görünen dikiş genellikle yoktur. 

Ameliyatsız vajina daraltma nedir? Lazerle vajina daraltma nedir?

Ameliyatsız vajina daraltma mümkündür. Lazer uygulaması ile, vajina daraltılabilir. Lazer cihazının, vajina içine giren parçası ile, radyofrekans verilir, vajinal dokular sıkılaşır, acısız bir işlemdir, her seans 30 dakika sürer, ortalama 2-3 seans gerekir. Kalıcı bir daralma olmaz, bazı hastalar 2 yıl içinde tekrar genişlemeden şikayetçi olabilirler.  

Vajina daraltma ameliyatı sonrası Kegel egzersizi gerekir mi?

Ameliyatın etkisini artımak ve vajina daraltmayı kalıcı hale getirmek için, alt pelvik taban egzersizi yani Kegel egzersizi yapmak gerekir. Ameliyattan hemen sonra başlanabilir. 

 

GENİTAL BÖLGE BEYAZLATMA  

Yaş ilerledikçe ve doğum sayısı arttıkça, genital bölgede, vajinada kararma olabilir. Cinsel anlamda kadına, rahatsızlık hissi verebilir. Eşi ya da partneri de eleştirebilir.  

Genital bölge kararması neden olur?

Gebelik sırasında artan östrojen hormonu, vajinada ve genital bölgede kararma yapabilir. Bu renk değişimi genellikle kalıcıdır, doğumdan sonra hafiflemez. Kilolu bayanlarda, sürtünmede kaynaklanan bacak arası renk koyulaşması da olabilir. 

Vajina kararması nasıl geçer?

Lazer, krem ve aromaterapilerle tedavi edilir. 

Genital bölge kararması için en etkili krem hangisidir?

Krem tedavileri ile genital bölge beyazlatması sağlanabilir. Piyasada bu konuda üretilen çok krem mevcuttur. Krem tedavisini düzenli uygulamak gerekir, asıl mekanizma peeling dediğimiz cildi soymasıdır. Hassas bünyelerde, allerji yapabilir, dikkatli kullanmak gerekir. Doğal yöntemlerle vajina beyazlatma

Zeytinyağı Masajı: Vajina kararması için 1-2 damla zeytinyağı sürülür, masaj yapılır. Zeytinyağı pek çok cilt hastalığında kullanılan doğal bir üründür. 

Limon Masajı: Vajina bölgesindeki kararmalar için birkaç damla limon sürülür, kurutulur ve durulanır. 2-3 günde bir tekrar edilir. Limon asitli bir içerik olduğu için kaşınma ve tahriş yapabilir, bu yüzden riskli olabilir, tavsiye edilen bir uygulama değildir. 

Elma Suyu Masajı: Vajina kararması bölgesine elma suyu sürülür, masaj yapılır, haftada iki kere uygulanır. 

Aloe Vera Jel: Vajina kararmasını kısa zamanda hafifletir. Aloe vera bitkisinin ortasındaki yumuşak jel kıvamında olan yeri, kararan bölgeye sürülür.

Doğal yöntemlerle vajina beyazlatma, her ne kadar masum görünse de, vajinal deri hassas bir bölgedir, alerjik reaksiyonlar açısından risk taşır. Uzman doktora danışmadan kendi kendinize vereceğiniz tedavileri çok tavsiye etmiyorum.  

Lazerle vajina beyazlatma acılı bir işlem midir?

Acısız bir işlemdir. 

 

LABİOPLASTİ AMELİYATI ANKARA

Labioplasti nedir?

Kadın genital organda bulunan iç ve dış dudak bölümlerinde zamanla sarkma olabilir, doğuma bağlı şekil değişimleri içe yada dışa yön değiştirmeler olabilir. Cinsel anlamda kadında rahatsızlık, özgüven eksikliği yapabilir. Bazı kadınlarda, iç dudak daha belirgin ve kalın olur, bu durum da rahatsızlık verebilir. Labioplasti ameliyatı ile, iç dudak küçültülür, sarkık dokular temizlenir. Barbie vajina estetiği diye de adlandırılır.

Labioplasti neden gereklidir? 

Öncelikle kadındaki kendini beğenmeme problemini aşmak için önemlidir. Eşler arasındaki, cinsel isteksizlik sıkıntısı için de uygulanır. Ayrıca, mayo giyinen kadınlarda, dıştan genital organın belli olması istenmez, belirgin büyük ve sarkık dış dudaklar, bazen görünebilir. Bundan kurtulmak için de labioplasti operasyonu yapılabilir.  

Labioplasti ameliyatı nasıl yapılır?

Labioplasti ameliyatı lokal ya da genel anestezi ile yapılabilir. İç dudaklardaki fazla, sarkmış dokular alınır, estetik dikiş ile küçültülür. Tamamen dış genital bölgede yapılan bir operasyondur, bu sebeple bakire kadın da labioplasti ameliyatı olabilir. 

Labioplasti ameliyatı öncesi ve sonrası nelere dikkat etmek gerekir?

Ameliyat öncesi özel bir hazırlık gerekmez, hastanın labium bölgesine herhangi bir ilaç sürmemesi gerekir. Sonrasında, 2 gün banyo yapmamak gerekir, takip eden günlerde de ayakta duş almak önemlidir. Bir ay cinsel ilişki tavsiye edilmez, kontrolden sonra cinsel ilişki yasağı gerekirse uzatılabilir. Ameliyat sonrası temizlik çok önemlidir, hijyene çok dikkat etmek gerekir. 

VAJİNA DIŞ DUDAK DOLGUSU

Genital organdaki dış dudak bölgesi, yaş ilerledikçe zayıflar, yuvarlak hattını kaybedebilir, vajina dış dudak sarkması olabilir. Yağ enjeksiyonu ile yapılan dolgu uygulaması ile eski haline getirilerek, hastanın şikayetleri giderilir. Vajina dış dudak nasıl büyür diye sıkça sorulan sorunun cevabı aslında hastanın kendi yağ dokusudur. Basen yada göbek bölgesinden alınan yağ, vajina dış dudak bölgesine verilir. Dolgu maddesi olarak hyalurinik asit de kullanılabilir. Ortalama bir saat sürer, bu sebeple anestezi altında uygulanır. Hasta aynı gün normal hayatına dönebilir. 

VAJİNA DIŞ DUDAK KÜÇÜLTME AMELİYATI

Vajina dış dudaklar, bazen büyük, tombul görünümde olabilirler, kişinin hoşuna gitmeyebilir. Kilolu bayanlarda daha çok şikayet sebebidir. Sürtünmeden dolayı tahriş ve terleme de yapabilir. Bu durumlarda, vajina dış dudak küçültme ameliyatı yapılır. Fazla yağ dokusu alınır, bölge küçültülür.  

 

PUBİS (VENÜS TEPESİ) ESTETİĞİ

Karın alt bölgesinde, vajinanın üst tarafına denk gelen, hafif yuvarlak çıkıntılı bölgeye pubis denilir, venüz tepesi de diğer bilinen ismidir. Yaş ilerledikçe, kilo aldıkça, Venüs tepesi bölgesinde yağ birikimi artar, şişkin bir görüntü oluşur. Kadınlar tarafından bazen istenmeyen bir durumdur.

Venüs tepesi neden şişer?

  • Sezeryan kesisi neden olabilir, kesi sonrası cilt ve altındaki dokularda ayrılma olacağı için, pubis sarkması olabilir. 

  • Hormonlar: Kadınlık hormonları, pubiste yağ birikimini artırabilir. 

  • Genetik: Ailesel yapı olarak, bazı kadınlarda Venüs bölgesi büyüktür. 

Venüs tepesi yani pubis estetiği nasıl yapılır?

Pubisteki fazla yağlar, liposuction yöntemi ile aspire edilir, küçültülür. İşlem kısa sürer, hasta hemen normal hayata dönebilir. İşlem bölgesinde hafif ağrı ve morarma olabilir. 

 

ORGAZM OLAMAMA

Cinsel hayat hem kadın hem de erkek için, beden ve ruh sağlığı açısından oldukça önemlidir. Cinsel haz duyusu olarak bilinen orgazm olmak, kadın sağlığı için gereklidir. Orgazm olamama, özgüven eksikliğine sebep olabilir. 

O SHOT NEDİR? O NOKTASI BÜYÜTME

O noktası denilen bölge, üst vajinada yer alan, uyarılması ile orgazmı tetikleyen bir noktadır. Her kadının bu noktayı tespit etmesi, cinsel haz duygusuna ulaşmak açısından önemlidir. Partneri ile birliktelik anında, belirlemek daha kolaydır. 

Orgazm olamayan kadınlarda güvenle kullanılan bir yöntemdir. Dolgu maddesi ile O noktası genişletilir, büyütülür. Orgazm hissini, cinsel haz duyusunu artırır. 

İşlem sırasında anestezi gerekmez, kısa sürer, hasta normal hayatına hemen dönebilir. 

G NOKTASI BÜYÜTME TEDAVİSİ  

G noktası nerededir, bulunabilir mi?

G noktası, rahim içi aracı bulan doktor tarafından keşfedilmiştir. Gräfenberg isimli bu bilim insanı, G noktasını keşfeden kadının, orgazmı en üst derecede yaşayacağını ifade etmiştir. Bu açıklama ışığında, orgazm olamama durumunda, G noktasını bulmak ve büyütmek, tedavi olacaktır. 

 

G noktası aşısı nedir? Orgazm aşısı

G noktasının, üst vajinada, girişten ortalama 4 cm içeride olduğu düşünülmektedir. Hastanın kendi yağ dokusu veya hyalurinik asit ile dolgu işlemi yapılarak büyütülür. Yağ dokusu memeden veya göbekten alınabilir.  

G noktası aşısı ne için yapılır?

  • Orgazm olamayan kadınlarda cinsel hazzı oluşturmak,

  • Var olan cinsel hazzı arttırmak,

  • Orgazmı kolay hale getirmek,

Orgazmını zayıf yaşayan kadınlarda, daha doyurucu yapmak için.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Özlem Gün Eryılmaz Kadın Hastalıkları Ve Doğum Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)