Göbek Yağlarını En Etkili Eritme Yolları

Yazar Gizem SoncuDiyetisyen • 24 Mart 2022 • Yorumlar:

Göbek yağlanmaları hakkında hem çok merak edilen hem de hemen uygulayabileceğiniz bilimsel yöntemleri sizlere aktarmaya geldim. Bunun en önemli sebebi sık sık ‘’Benim sadece göbeğim var’’ cümlesini duyuyor olmam aslında. Evet bazı insanlar zayıf olmalarına rağmen kocaman göbeklere sahip olabiliyorlar.

Size önereceğim bu yöntemler sayesinde hem göbek sorununuzdan kurtulmanızı hem de bunu yaparken yağ yakmanızı hedefliyorum!

1- Yüksek Protein İçeren Düşük Karbonhidratlı Bir Diyet Uygulayın

Yağ yakımını sağlamanın en iyi yolu kaliteli protein almaktan geçiyor. Bu yüzden gün içinde uyguladığınız diyet listenizin yüksek protein içermesi gerekiyor. Çünkü proteinler; kaslarınızın çalışmasını sağlar. Kaslar daha hızlı çalıştığında ise metabolizmanız hızlanır ve yağ yakımı başlar. Elbette tüm bunları yaparken vücutta yağ depolayacak besinleri de almamanız gerekiyor!

 

İşte bu noktada devreye karbonhidratlar giriyor ve onları da hemen sınırlandırmak gerekiyor. Karbonhidrat içeren grupları fazla tükettiğinizde yağ yakımınız ve kilo kaybınız yavaşlıyor. Fakat bu besinlerin alımını düşürdüğünüz zaman hedefinize daha hızlı ilerlemiş oluyorsunuz. Yani hem yağ yakımı hem de kilo kaybı sağlanıyor. Üstelik metabolizmanızda da hızlanmalar meydana geliyor!

 

2- Basit Şeker Bulunan Gıdalardan Uzak Durun

 

Basit şekerler başta olmak üzere işlenmiş bütün gıdalardan uzak durmakta fayda var. Abur cuburlar, pasta börekler, beyaz un ve basit karbonhidrat içeren bütün besinler! Hepsinin tüketimini önce sınırlandırmalı sonra da tamamen bırakmalısınız. Peki neden mi?

 

Karbonhidratlar öncelikli olarak vücutta enerji olarak kullanılırlar. Evet bu güzel bir şey. Ancak fazla alındıklarında doğrudan karın bölgesinde yağlanmalara neden olurlar. İşte ben zayıfım sadece göbek bölgem erisin diyenler öncelikli olarak bu gıdaları bırakmalılar! Bunu yaptıklarında karın bölgesindeki yağların zamanla kaybolduğunu görecekler.

 

Üstelik bu tür besinleri tüketmek yağlanmanın dışında da bazı sorunlara yol açıyor. Mesela içeriğindeki gluten sebebiyle hem ödem hem de şişkinlik gibi şikayetler artıyor. Dolayısıyla hem göbek bölgesinde yağlanma oluyor hem de şişkinlik ekleniyor ve ortaya kocaman bir göbek çıkıyor!

 

3- Gün İçinde 2 Kase Kadar Ev Yoğurdu tüketin

 

Yoğurt hem yüksek oranda kalsiyum içeriyor hem de yüksek oranda protein içeriyor. Dolayısıyla yağ yakmak için ihtiyaç duyduğumuz metabolizmayı anında çalıştırıyor! Bu nedenle günlük beslenmenizde mutlaka 2 kase ev yoğurdu veya kaymaksız yoğurt tüketmeye özen gösterin.

 

Gün içinde 2 kase yoğurt tüketmek yağ yakımını desteklediği gibi kan şekerinizi de dengede tutar. Bu da daha az yemek yemenizi ve daha az tatlı krizi yaşamanızı sağlar. Gereksiz kalori alımı da olmayacağından yağ yakımı desteklenmiş olur.

 

4- Yüksek Lif Oranı Bulunan Besinleri Tercih Edin

 

Bol lifli gıdalar deyince aklımıza; sebze, meyve ve bakliyatlar gelir. Lifli gıdalar midede daha uzun süre kaldığından tokluk süresini uzatır yani sizi daha uzun süre tok tutar. Ayrıca bağırsaklar tarafından sindirimi daha uzun sürer böylece de vücutta bu sindirim için daha fazla enerji harcanır!

 

Lif oranı yüksek besinleri sık sık tükettiğinizde sıkı bir diyette olmasanız bile karın bölgesinde meydana gelen zayıflamayı ve sürekli devam eden bir yağ yakımını fark etmeniz mümkün! 



 

5- Günde 1 Litre Tarçınlı Su İçin

 

Gün içinde önerilen ve içmeniz gereken 2-2.5 litre suyun 1 litresini mutlaka tarçınlı tercih edin. Böylece hem günlük su ihtiyacı karşılanmış olur hem de metabolizma hızınız %5 artmış olur. Ayrıca kan şekeriniz de dengelenmiş olacaktır. Böylece gün içinde daha az açlık hissedeceksiniz ve daha az besin tüketmiş olacaksınız!

 

6- Düzenli Spor İle Diyetinizi Destekleyin

 

Diyet ve spor sizin için ayrılmaz bir ikili olmalı. Özellikle spor salonlarına yazılmanız lazım demiyorum fakat açık hava yürüyüşlerini mutlaka öneriyorum. Diyet sürecinde bir saatlik yürüyüşler oldukça etkili oluyor. 

 

Spor yaptığınızda kan şekeri seviyeleri dengelenmeye başlar. Kan şekeri dengelendikçe vücuttaki insülin seviyesi düşer. İnsülin ise; vücutta yağ depolayan hormonlardan biri olduğu için ne kadar çalışırsa o kadar yağ depolamaya çalışır! Yani; insülin seviyesi düştüğünde eğer güzel de bir diyet listesine sahipseniz yağ yakımı başlar. Spor da eklendiğinde yağ yakımı hızlanır.

 

Yapılan araştırmalara göre; yürüyüş yapmak, karın bölgesindeki yağların yakımını destekliyor. Bu nedenle gün içinde egzersiz yapmanızı mutlaka öneriyorum. 

 

7- Metabolizmanızı Hızlandırmaya Yardımcı Çayları Tercih Edin

 

Bu çayların başında; yeşil çay, rezene çayı ve ıhlamur çayı geliyor!

 

Bitki çayı içerken bu üçlüyü önceliklendirmeniz oldukça önemli. Bu çayların hepsi bağırsak hareketlerini hızlandırıyor. Bağırsak hızı da metabolizma hızı demektir. Ayrıca, bu çayların tok tutma özelliği olduğu için gereksiz kalori alımını da önler. Dolayısıyla yine karın bölgesi için faydalı olacaktır! Günde 2-3 bardak şekersiz bitki çayı tercih edebilirsiniz.

 

8- Paketli ve İşlenmiş Gıdalardan Uzaklaşın

 

Bu gıdalardan uzaklaştığınız zaman bunu kalıcı hale getirin. İşlenmemiş gıdaların, işlenmiş gıdalar kadar zararı olmuyor. Ancak işlenmiş gıdaların zararı saymakla bitmiyor. O sebeple araya mesafe koymakta fayda var!

 

Kilo almanızı ve yağlanmanızı sağlayan besinler aslında ihtiyacınız olmayan bu paketli besinlerdir ve uzak durmanız gerekir. 

 

9- Sağlıklı Beslenmeyi Hayat Tarzınız Haline Getirin

 

Önemli olan şey öğrendiklerinizi hayat boyu devam ettirebilmek. O yüzden hayat boyu devamlılığını sağlayabileceğiniz alışkanlıklar edinin. Hedefiniz öğrendiklerinizi hayatınızın %80’lik kısmında uygulamak olsun! Hayatınıza egzersiz yapmayı ve hareket etmeyi de eklerseniz işte o zaman hayat boyu rahat edersiniz diyebilirim.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)