Göğüs Büyütme Ameliyatı

Göğüs Büyütme Ameliyatı Hangi Durumlarda Uygulanmaktadır?

Göğüs büyütme ameliyatları genel olarak büyük kilo kayıpları, hamilelik ve emzirme sonrasında yaşanan şekil ve boyut değişikliklerine karşı yapılan bir ameliyattır. Bu ameliyatta amaçlanan asimetrik ölçülerde olan göğüslerin simetrik ölçülere getirilmesidir.

Meme kanseri tedavisi görmüş olan kişilere, göğüslerinin boyutlarının ve şekillerinin ayarlanması amaçlı uygulanabilmektedir. Göğüs büyütme ameliyatı, estetik göğüs ameliyatları arasında yer almaktadır. Bu ameliyat ile göğüslerin görünümü güzelleştirilmekte ve daha hoş bir görünüm elde edilmesi amaçlanmaktadır. Bu estetik ameliyata, hayat standartları açısından bakmak veya ameliyatı kötüye gitmekte olan ilişkinizi düzeltmek için yaptırmanız pek uygun değildir. Çünkü bu duruma bel bağlamak doğru bir davranış olmayacaktır.

Daha estetik göğüslere sahip olmak için göğüs büyütme ameliyatı yaptırmaya tamamen kendi iradenizle karar vermeniz en doğrusu olacaktır. Çevrenizde bulunan herhangi bir kişinin ısrarı ile hareket ederseniz veya onların istekleri doğrultusunda kararlar verirseniz; yanlış karar verme olasılığınız çok artacaktır.

İdeal Göğüs Büyüklüğünün Belirlenmesi

Kişiye göre ideal göğüs ölçüleri değişmektedir. Boy ve kilo ile orantılı olarak göğüs büyütme ameliyatları gerçekleştirilmektedir. Bu estetik ameliyat hem genç yaşta olan bayanlar hem de orta yaş grubunda olan bayanlarca yoğun ilgi görmektedir. Ameliyat için muayene esnasında doktora sorulan sorulardan ilkini; ”Memenin büyüklüğü ne kadar olacak?” sorusu oluşturmaktadır.

Estetik türünde yapılan ameliyatların hemen hemen hepsi hem maddi hem de manevi açıdan bir kere yapılması uygun görülen operasyonlardır. Şayet hasta, ilk operasyondan memnun kalmamışsa revizyon ameliyata ihtiyaç duyulmaktadır. Bu türden ameliyatlar ise hem hastanın psikolojisini hem de bütçesini olumsuz yönde etkilemektedir.

Yukarıda bahsedilmekte olan temel sebeplerden dolayı, memenin boyutları konusunda cerrahların önerileri dikkate alınarak karar verilmesi daha uygun olmaktadır. Çünkü cerrahlar hastaları açısından en estetik görüntüyü yakalayabilmek adına doğal sonuçları hedeflemektedirler.

Göğüs büyütme ameliyatı sonrasında en optimum değerlere sahip olmak, hastalar kadar doktorlar içinde önem arz etmektedir.

Göğüs Büyütme Ameliyatına Hazırlık Aşamaları

Her ameliyatta olduğu gibi bu ameliyata hazırlık aşaması da oldukça heyecanlı bir dönemdir. Heyecanın yanında elbette stres yaşanması da doğal kabul edilmelidir. Eğer ameliyat öncesinde sağlıklı bir planlama oluşturulursa bu süreç çok daha rahat atlatılır. Ameliyat sonrası içinde daha rahat ve daha kolay bir iyileşme süreci yaşanır.

Kişisel Tedbirler

Ameliyatın hazırlık aşamasının ilk ve temel adımını, kişisel tedbirler oluşturmaktadır. Ameliyat sonrası ilk 24 saatlik süreçte yanınızda kimin olacağını iyi tespit etmelisiniz. Ayrıca bu kişinin araba kullanabilir olması sizin için avantajlı bir durumdur. Ya da araba kullanabilecek bir yakınınıza veya arkadaşınıza da ihtiyacınız olacaktır.

Ev ve iş yerinde sizin sorumluluklarınızı azaltabilecek kişilere ihtiyaç duyacaksınız. Yani bu kişi evde siz eve gelmeden yemek hazırlığı ve ağır nitelikteki temizlik işlerini tamamlarsa bu durum sizi çok rahatlatır. Böyle bir kişi ayarlaması düşünmediyseniz bir yakınınızdan bu hususta yardım istemenizi öneririz.

Ameliyat günü gelmeden önce ihtiyaç duyacağınızı düşündüğünüz malzemeleri önceden liste olarak hazırlamanızı ve temin etmenizi öneririz. Çünkü siz her şeyi hesaplasanız bile birtakım sorunlar ile karşılaşmanız muhtemeldir.

Ameliyat Hakkında Önemli İpuçları

Sigara kullanımınız varsa doktorunuza danışmak suretiyle ameliyattan belli bir süre öncesinde bu alışkanlığınızı rafa kaldırmanız gerekmektedir.

Doktorunuza son zamanlarda kullandığınız ilaçlar konusunda eksiksiz ve doğru bilgi vermeniz oldukça önemlidir. Çünkü ameliyat sonrasında bazı ilaçlar, örneğin aspirin, kanamalarınızın tetiklenmesine neden olabilmektedir. Bu sebepten ötürü doktorunuzun tavsiyelerine uymanız çok önemlidir.

Ameliyata en az bir hafta kala, kesinlikle alkol almamanız ve sağlıklı besinler tüketmeniz gerekmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Seyit Ali Kızılkaya Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)