MASTOPEKSİ (MEME DİKLEŞTİRME)

MASTOPEKSİ (MEME DİKLEŞTİRME)

Meme dikleştirme , hamilelik, emzirme ve yaş gibi faktörlerin etkisiyle uygun sütyen kullanmama ve genetik faktörlerin etkisi  memelerde sarkmalar  oluşmasından sonra onları düzeltme için uygulanan operasyondur.  Deri elastikiyetini kaybettikçe, memeler şekillerini, sertliklerini kaybeder ve sarkmaya başlarlar. Meme kaldırma veya mastopeksi, sarkmış memeleri dikleştiren ve yeniden şekillendiren cerrahi uygulamadır. Ayrıca mastopeksi  operasyonu sırasında genişlemiş deforme olmuş büyük meme başı çapını da küçültebilir.

Mastopeksi için en iyi adaylar sağlıklı, ruhsal durumu dengede, ameliyatın sağlayacağı iyileşmenin farkında olabilecek gerçekçi bayanlardır. En iyi sonuçlara genellikle  çok büyük olmayan ama  sarkmış memelerin düzeltimi ile  ulaşılır.

Eğer  meme hem küçük hem de volümü yeterli değil ise o durumda meme implantı (slikon protez) kullanılarak da hem büyütme hem de dikleştirme operasyonu uygulanabilir. Meme kaldırma ve dikleştirme operasyonu basit bir ameliyat değildir.Çok iyi bir planlama ve dolaysı ile tecrübe ve bilgi birikimi gereklidir. 6 ay 1 yıl sonranın tasarısı ile o zamanı hayal ederek sonuç öngörülerek operasyon gerçekleştirilir . Bu amaçla deneyimli , kendine güvenen  plastik cerrahi uzmanlığı bulunan kimsleler tarafından yapıldığında en sorun ile tatmin edici kişiyi mutlu eden sonuçların alındığı bir operasyondur.

meme-diklestirme-izmir

Yinede bütün cerrahilerde olabilecek anesteziye karşı olan reaksiyon veya komplikasyon olasılığı her zaman vardır. Mastopeksi sonrası kanama ve infeksiyon nadir görülür fakat bunlar ve sigara oluşacak yara izlerinin genişlemesine neden olabilir. Operasyon öncesinde ve sonrasında dokt orunuzun talimatlarına harfiyen uyarak ortaya çıkabilecek komplikasyon riskleri en aza indirebilirsiniz.

Skarlar yani yara izleri  sütyen ve mayo ile kapatılabilmesine rağmen, mastopeksi gözle görülebilen kalıcı  kesi izleri oluşabilmektedir. Sigara kullananlarda tam olmayan iyileşme ve geniş skarlar daha yaygın olarak ortaya çıkabilir.

Genel anestezi altında uygun planlama ile genellşkle anahtar deliği şeklinde yapılan kesi ile operasyon gerçekleştirilir. Meme dokusu tamamen serbeslenerek ve geç emilen dikişler ile alttaki kasa ve fasyaya tespitlenir. Meme kendi dokusu içinde şekillendirilerek konik sert şekil verilerek en sonunda meme  basşı yeni yerine taşınmakl sureti ile çevresel dikişler ile dikilir. Meme başından gennlikle alt oluğa doğru uanana yakalşık 8-10 cm lik kesi ile düz bir hat olarak birleştirilerek operasyon sonlandırlır. Genellikle  dren kullanmıyorum. Eğer operasyon 2 saten az sürerse ve anestezi hekimi izin verirse genel anestezi sonrasında aynı akşam hasta evine gidebilir. Ancak genellikle hastalar güvenlik amacı ile bir gün hastanede kalıp sabah viziti sonrası gitmeyi tercih ediyorlar.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Seyit Ali Kızılkaya Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)