Kepçe Kulak Estetiğinde Sorular ve Cevapları

Kepçe Kulak Estetiğinde Sorular ve Cevapları

İple Gerçekleştirilen Kulak Estetiği Sonrasında Açılma Olur Mu?

Kepçe kulak estetiği işlemi, bilindiği üzere kepçe kulak deformitesi durumlarında uygulanan bir işlemdir. Oluşmuş olan deformiteler bu işlem yardımıyla düzeltilir. İple gerçekleştirilen kulak estetiği ameliyatları oldukça iyi sonuçlar alınmasını sağlayan etkili bir tekniktir.

Bu estetik uygulama sonrasında hastaların %1 gibi oldukça küçük bir kısmında açılma sorunu olabilmektedir. Bunun sebebi de genel olarak; uygulamanın hemen sonrasında yaşanan ve talihsiz kazalar olarak nitelendirilebilecek kazalar ile oluşan darbeler ile olmaktadır. Revizyon tedavileri uygulanarak bu olumsuzluklar kolaylıkla işlem tekrarıyla giderilebilmektedir.

Neden Kepçe Kulak Estetiği Yaptırılır?

Kepçe kulak deformitesi olarak tanımlanan bu durumlar genel olarak; genetik sebepler kaynaklı olarak ortaya çıkmaktadır. Bu deformasyonlar, estetik uygulanılarak kolaylıkla giderilebilmektedir. Kepçe kulak ameliyatları tıpta, ”Otoplasti” olarak tanımlanmaktadır. Bu uygulamalar sonucunda, sorunlara kalıcı çözümler sağlanmaktadır. Bahsedilen bu sorun, bireylerin kulak kısımlarında yaşanan bozukluklarda başı çekmektedir.

Kulaklar, yüzün estetik açıdan görünümünü tamamlayan organlardır. Bu tamamlama işlemi sağlıklı bir şekilde gerçekleşmediğinde kişide birtakım psikolojik sorunlara neden olabilmektedir. Eğer kişide bu açıdan sorunlar var ise en kısa sürede bu tedaviler hakkında bilgilenmesi en isabetli davranış olmaktadır. Sorunun saçlar ile kapatılarak örtülmesi geçici olmaktadır.

Psikolojik sorunlar açısından en ağır bedelleri çocuk yaşta olan bireyler ödemektedir. Bu sebeple kulakların kıkırdak gelişimini tamamladığı dönem olan 5 – 6 yaşından itibaren uygun olunan ilk fırsatta bu sorunun kalıcı olarak çözümlenmesi çok önemlidir. Bahsedilen ameliyatlar sayesinde psikolojisi pekte sağlıklı olmayan bireylerin psikolojik durumları çok kısa sürede düzelmektedir. Ayrıca bu ameliyatlar bir problemi ortadan kaldırmaları sebebiyle hayati önem taşımaktadır.

Kepçe Kulak Sorunu Hangi Dönemde Başlamaktadır?

Kepçe kulak deformasyonu aslında bebeğin anne karnında olduğu dönemde oluşmaya başlamaktadır. Bu sebeple doğumun gerçekleşmesiyle birlikte kulakların kepçe olduğu gözlemlenebilmektedir. Bebeklikte gözlemlenebilen bu sorun, doğumun gerçekleşmesinden itibaren 72 saat içinde müdahele edildiğinde düzelmesi sağlanabilmektedir. Bu durumun kolaylıkla sağlanabilmesinin sebebi; doğumun gerçekleşmesiyle birlikte bebeğe geçen östrojen hormonudur. Süreç esnasında bebeklerin kulak kıkırdakları yumuşak formda olmaktadır. Bu sayede kulaklarda kullanılabilecek olan özel teller ve bantlar sayesinde düzeltme işlemi sağlanabilmektedir.

Eğer bebeklikte yukarıda bahsedilmekte olan işlem uygulanmamışsa; kulak gelişiminin tamamlandığı dönem olan 5 – 6 yaşına kadar beklenmeli ve sonrasında kepçe kulak estetiği işlemi yaptırılmalıdır.

Kepçe Kulak Ameliyatının Uygulanabilir Olduğu En Erken Dönem Ne Zamandır?

Kepçe kulak deformasyonu sorunu, toplumda özellikle şekil bozukluğu olması sebebiyle dikkat çekmektedir. Eğer bu sorun doğuştan itibaren ortaya çıkmışsa; durumun genetik olduğuna işaret etmektedir.

Kulak gelişimi yani kıkırdak dokuların şekillenmesi durumu 5 – 6 yaşına kadar devam etmektedir. Bu süreçte kepçe kulak deformasyonu sorunu olan çocukların bir kısmında sosyal bozukluklar görülebilmektedir. Yani sosyal çevresi ile iletişimi koparmaktan yana bir tavır sergiledikleri gözlemlenebilmektedir. Bu sorunun daha da büyük sorunlara gebe olmaması açısından uzmanlar, çocukların okul çağına gelmeden önce ameliyat edilmesini tavsiye etmektedir.

Kepçe kulak ameliyatları, kulak gelişimini tamamlamış olan her bireye uygulanabilir olan ameliyatlardır. Fakat bu hususta uzmanların tavsiyesi çocuğun okula başlamadan önce bu ameliyatın yaptırılması yönünde olmaktadır.

Kepçe Kulak Durumu Ameliyatsız Giderilebilir Mi?

Geliştirilmiş ve gelişmeye devam etmekte olan iple kepçe kulak estetiği yönteminde, ameliyat kesi yapılmaksızın gerçekleştirilmektedir. Bu işleme ”İple Asma Yöntemi” de denilmektedir. Ayrıca bu işlem ile yalnızca kepçe kulak düzeltmesi yapılmakta olmayıp; burun ucu ve kaşlara da bu işlem kolaylıkla uygulanabilmektedir. Düzeltme işleminin hemen sonrasında hastalar günlük yaşamlarına geri dönebilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Seyit Ali Kızılkaya Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)