VAJİNAL GENÇLEŞTİRME

VAJİNAL GENÇLEŞTİRME

Bir kadının vücut değişiklikleri çoklu  gebelik ve doğumların  ardından kilo kaybı, egzersiz ve kas tonusunu korumaya yönelik egzersiler yapsa dahi gebelik öncesi görünümünü kazanması tam oalrak olmayabilir ve kadında ciddi depresyon , mutusuzluk  sebebi olabilir. Bu değişimler karın, göğüs vücut kısımlarında olur ve gennlikle ilk önce kadınları estetik cerraha getiren ve dile getirilen sorunlardır.     Ancak özellikle türk toplumunda dile getirlemeyen  ya da söylenmesinden utanılan bir takım değişimler  vajina ve perine denilen  alanlarda da meydana gelir.

Kaslar germek  ve sıkmak doğum sonrasında esksis gibi mümkün olamayabilir. Sıkı doku ve cildi kaybetmek, ve kadınlar ilişki sırasında vajinanın kendi, hem de gerginlik (labia, perine ve vajina dahil) görünüm ve bunların vulva bölgenin görünümü ile ilgili endişelere sebep  olabilir.

Kadınlar Kegel egzersizlerine  rağmen vajinal sıkılığı elde etmek  geliştirmek mümkün olmayabilir. Buna ek olarak,  kadınlar da doğum sonrası açılrda genişlemeye bağlı olarak  idrar kontrolü ile sorunlarla karşılaşabilir ve öksürme, hapşırma veya egzersiz ile idrar kaçırma sorunları gelişebilir. Bu durum  stres üriner inkontinans olarak adlandırılır.

Vajina-Daraltma-Operasyonu1

Vajinal gençleştirme veya vajinoplasti  denilen uygulama cerrahi olarak ve veya sadece lazer ile ya da ikisinin kombinasyonu ile vajinal açıklık sıkılaştırma , daraltma işlemidir.

Vajinal gençleştirme  de cerrahii olarak vajina içindeki mukoaz ve doğum sırasında açılan epizyotomi kesilerinden sonraki perine dersindeki sarkma ve fazlalıklar çıkarılarak iç taraftaki kasıcı kaslar ile birleikte bir birleri üzerine katanarak veplasyaon dediğimiz yöntem ile  dileirek sıkılaştırma ve daraltma uygulanır. Bu işlem vajinal kasların, onların kontrol ve güç tonusunu geliştirir.

Prosedürün amaç olarak  gerek kadının özgüvenin sağlanması,  kadın cinsel haz ve zevk almasının arttırılması  için yardımcı olur.

Vajinoplasti sedasyon veya genel anestezi altında ayaktan prosedür olarak yapılır ve genellikle gibi diğer kadın genital kozmetik prosedürleri ile birlikte yapılır .Labiaplasti.Vajinal gençleştirme de stres üriner inkontinans ele prosedürleri ile kombine edilebilir. Lazer ile sıkılaşma arttırıalbilir. Büyük dudka yağ greftelri uygulanabiliri. Bazen vajina içine G Noktasına haz miktarını arttırmak için dolgu ya da yağ dokus bu prosedürlere ek olarak ya da lazer sonrası tek başın auygulanbilir.

Ayrıntılı bilgilenme ve operasyon öncesi ve sonrası örnek için hekimizile görüşmeniz gereklidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Seyit Ali Kızılkaya Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)