Görüşme Sıklığı İlişkiyi Etkiler Mi?

Yazar Sanem AkkurtPsikolog • 10 Aralık 2021 • Yorumlar:

Çiftlerin birlikte ne kadar zaman geçirmesi gerektiğine dair net ve keskin bir cevap yoktur. İster yeni bir ilişkiye adım atmış olun, ister birkaç aydır, isterseniz de yıllardır devam etmekte olan bir beraberliğin içerisindeyken, partnerinizi görmekle kendi işlerinizi ve hayatınızın geri kalanına ayırdığınız zaman arasındaki dengeyi nasıl kuracağınızı bulmak zor olabilir.

Her bir ilişkinin kendi içerisindeki biricikliği ve özgünlüğü göz önünde bulundurulduğunda bir genelleme yapabilmek oldukça zor olsa da, bu yazı, partnerinizi ne sıklıkta görmeniz gerektiğiyle ilgili size üstüne düşünülecek bir takım fikirler ve öneriler verebilir.

Y kuşağı kadınları için flört ve ilişki danışmanlığı konusunda uzmanlaşmış Manhattan Wellness’ın kurucusu Jennifer Silvershein, insanların genellikle bir ilişkinin içine daldıklarını ve kendilerini erkenden kaybetmeye başladıklarını söylüyor. Hayatınıza girmiş bu kişiyle tanışmadan önce, kendiniz ve başkaları için yaptığınız planları, onunla vakit geçirmek için çabucak bırakmaya başlarsınız. Tomurcuklanan bu yeni aşk hikayenizin enerjisine kapılarak bir nevi ilişki tecritine çekilerek çevrenizden bir süre veya artık bundan sonrası için kaybolursunuz.

Bu durum yalnızca mevcut ilişkilerinizi tehlikeye atmaz, aynı zamanda bir ilişkinin kendi doğal akışında bir oluşum için uygun miktarda zamanı da kendinize vermediğiniz anlamına gelir. Ve aşk dolu bir endorfin patlaması, bazı işaretleri ve kırmızı bayrakları da kaçırmanıza sebep olabilir. 

Peki ‘Haftada 1 kez görüşmek’ kuralı bazı sorunların önüne geçebilir mi? Bir ilişkiye başlamanın ve devam ettirmenin kesin olarak "doğru" bir yolu yoktur, ancak dikkatli olmak genellikle daha iyi sonuçlar veren bir yaklaşımdır. İşleri erkenden aceleye getirmek birçok ‘iyi’ ilişkiyi mahvedebilir. 

O zaman belki de, yeni bir ilişkiyi korumanın en iyi yolu dikkatli olmak ve birbirinizi çok sık görmemektir diyebiliriz? 

Bu yöntem sayesinde: 

Karşındakini yavaş yavaş tanıyarak, sizin için uygun bir kişi olup olmadığını daha iyi görebilirsiniz. Bu sayede, kendinizi kaybetmeden, daha kendiniz kalarak, daha az endişeli, daha az kırılgan bir şekilde ilişkide var olursunuz. Geçiş daha güzel ve pürüzsüz hale gelir. Beraber geçirdiğiniz vaktin kalitesini korur ve arttırabilirsiniz. 

Arkadaşlarınız ve aileniz ile olan bağlarınızı koruyabilirsiniz. 

Oluşmakta olan ilişkinizi hızlı tüketimden kurtarmış olursunuz. 

Silvershein, "Bir ilişkide daha rahat olduğunuzda ve zamanla alışkanlıklar oluşmaya başladığında, bu doğal ilerlemedir" diyor. Her şeyden önce unutmamak gerekir ki: hayatınızdaki bu insan dünyanız değil, galaksinizdeki bir gezegen olmalıdır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)

Yazar

Sanem Akkurt

Psikoloji Uzm. Kl. Psk.

Randevu al