Göz Altı Işık Dolgusu

Yazar Şeyda AtabayGöz Doktoru • 4 Ocak 2017 • Yorumlar:

Göz Altı Işık Dolgusu, uygulama bölgesi olarak yalnızca göz altında uygulamalarda kullanılabilecek, göz altı dokularına ozmotik hassasiyette, izotonik yoğunlukta üretilmiş, uygulama bölgesi olan göz altı bölgesine uygulandığında yayılarak bu bölgede dolgu işlemi gören özel maddeler içermektedir. Göz altı dolgusu olarakta bilinen bu metot, terkibindeki özel maddelerden dolayı göze gelen ışınları yansıttığı ve gözde parlak bir görünüm kazandırması sebebi ile göz altı ışık dolgusu olarak adlandırılmıştır.

Göz Altı Işık Dolgusu neden yapılmaktadır ?

Yaşa bağımlı olarak, dengesiz beslenme, genetik etmenler ve çevresel dış etkenlere bağlı olarak göz altı morlukları, göz altında çukurluklar ve çöküklükler, göz altında halkalar oluşabilmektedir. Işık dolgusu belirtilen semptomların giderilmesinde kullanılmaktadır. Kişide oluşan bu tip sorunlar, çevresinde bakıldığında farkedilecek özelliklerdir, bu sebeple kişinin sosyal çevresinde motivasyonunun düşmesine sebep olabilmekte ve minör bazı psikolojik sorunların oluşmasına neden olabilmektedir.

Göz Altı Işık Dolgusu içeriği nelerden oluşmaktadır?

Göz Altı Işık Dolgusu gözün yapısına uygun hipoallerjenik (alerji yapmayan) maddelerden oluşmaktadır. Göz altı ışık dolgusu içeriğinde cildin yaşlanmasını artıran, nemlendirici özelliği olan ve vücudumuzda bağışıklık sistemini güçlendirmeye etkinlikliklerini gösterene hyaluronik asit adı verilen madde başta olmak üzere, proteinin yapıtaşları olan 8 adet farklı aminoasit (lisin, treonin vb.), Bakır ve Çinko mineralleri, vitamin olarak piridoksin adı verilen B-6 vitamini ve uygulama esnasında ağrının oluşmaması amacıyla lokal anestezik bir madde içermektedir. Uygulama olarak özel enjeksiyon amaçlı iğneler ya da özel üretilmiş kanüller vasıtası ile yapılmaktadır.

Işık Dolgusu operasyon sonrası etki ve görünüm

Işık dolgusu operasyonu sonrasında gözün yorgun görünüşünde yüksek ölçüde bir azalma meydana gelmektedir. Ayrıca yine göz ve çevresinde aydınlanma ve canlanma etkileri de görülmektedir. Yapılan dolgunun en önemli özelliği, göz üzerinde doğal görünümüdür. Dışarıdan bakan kişi, çok dikkatli bakmadığı sürece gözde dolgu olup olmadığını ayırt edememektedir. Ayrıca Göz Altı Dolgusu operasyonu esnasında herhangi bir enflamasyonu (ödem) sorunu oluşmamaktadır.

Göz Altı Işık Dolgusu mutlaka estetik branşla uğraşan Göz hekimlerince yapılmalıdır.

Göz ve çevresi bölge anatomik olarak yoğun bir sinir demeti ve damar ağı ile örülüdür. Yapılan Göz Altı Işık Dolgusu derin olarak uygulandığında daha verimli ve kalıcı sonuçlar elde edilmektedir. Bu kapsamda göz bölgesi konusunda ihtisas (uzmanlık) yapmış Göz hastalıkları ve cerrahisi uzmanlarının uygulamayı gerçekleştirmesi, göz bölgesindeki karmaşık sinir, dolaşım sistemini en ayrıntısı ile bilmelerinden hekim seçiminde önemli bir püf nokta olarak değerlendirilmelidir.
 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)