Göz çevresi botoks uygulamaları

Yazar Şeyda AtabayGöz Doktoru • 4 Ocak 2017 • Yorumlar:

Göz kapaklarımızın sürekli açılıp kapanması, gözde yer alan kasların hızlı bir şekilde çalışması sebebi ile göz çevresinde kırışıklıklar oluşabilmekte, bu kırışıkların giderilmesi içinde göz çevresi botoks uygulamaları yapılabilmektedir. Özellikle kaş arasındaki bölge ve gözlerin dış kenarında oluşan derin kırışıklar için botoks göz hastalıkları uzman hekimlerinin sıklıkla çözümlediği estetik sorunlar arasında yer almaktadır.Göz çevresi botoks uygulamaları göz hekimleri içinde okuloplastik cerrahlar tarafından yapılmaktadırGöz ve çevresi gerek anatomik gerek ise fizyolojik olarak oldukça hassas bir yapıya sahiptir. Konu görme olunca da yapılacak müdahalenin konuya uzman hekimlerce yapılması önem kazanmaktadır. Bu anlamda yapılacak olan müdahale mutlaka doktor uygulaması olmalıdır. Okuloplastik cerrahlar göz çevresi botoks uygulamalarında son derece etkilidir.

 

Okuloplastik nedir?

Okuloplastik latince okulo ve plastik kelimelerinin birleşmesi ile oluşmaktadır. okulo göz ile ilgili, plastik ise tıbbi terim olarak estetik dallarını ifade etmektedir. Okuloplasik cerrahinin konularından biri de göz çevresinde oluşan derin çizgilere yönelik botoks ya da alternatif tedavilerin uygulanabilirliğidir.

Göz çevresi botoks uygulamalarının uygulandığı dokuya sinir iletimi azalmakta ve iletim blokajı sağlanmaktadır. Bu enjeksiyon için uygulanan madde Clostridium Botilinum adlı bakteriden elde edilmektedir. Enjeksiyonluk ürün çizgili kaslara giden sinir iletiminin blokajını (nöromuskoler blokaj) sağlar. Blokaj dokunun paralize olmasını sağlar ve bu durumda göz çevresinde oluşan derin çizgi ya da kırışıklığın kısa sürede kaybolmasını sağlamaktadır.

Özellikle halk arasında kazayağı kırışıklıkları ya da kazayağı çizgileri olarak adlandırılan gözlerin dış kısmında oluşan çizgi ya da kırışıklar kısa sürede botoks uygulamaları ile büyük oranla azalmaktadır. Bu da kişinin yüz görünümünün kırışıklıkların azalması ile birlikte daha genç bir görünüm kazanmasını sağlamaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)