Göz Kapağı Estetiği

Yazar Şeyda AtabayGöz Doktoru • 10 Ocak 2017 • Yorumlar:

Göz kapağı estetiği, görme duyumuz olan gözlerimizle bütünleşik olarak bulunan ve gözlerimizin koruma amacıyla işlev gören alt göz kapağı (inferior palpebrae) ve üst göz kapağının (superior palpebrae) fonksiyonel (sağlık açısından) olarak iyileştirme ve güzel görünüm kazandırma işlemidir.
Yaşa bağlı durumlar, genetik faktörler, dış çevresel faktörler göz kapaklarının zamana bağımlı olarak fonksiyonel işlevinin kısmi kaybına neden olabilmektedir. Bu işlevsel değişimler ise, göz kapaklarında düşme, göz kapaklarında sarkma, göz kapağında elastikiyet kaybı, gereğinden fazla mimik oluşumu, göz kapaklarında oluşan kırışmalar olarak gözlenmektedir. Latince ismi blefaroplasti olan göz kapağı estetiği operasyonları, kişiye daha genç bir görünüm kazandırmaktadır.
Göz kapağı görünümünün ve işlevinin bozulması ile Göz kapağı estetiği operasyonları gerçekleştirilir.Göz kapağının görünümünün bozulması kişinin fiziksel görünümünü de etkileyen bir durumdur. İnsanlar çoğunlukla yeni tanıştıkları ya da yüz yüze gelecekleri kişinin öncelikle gözlerine bakarlar. Göz kapağının fiziksel sorunu ise kişinin motivasyonunu ve kendine olan özgüvenini azaltabilir. Bazı durumlarda ise göz kapağında oluşan deformasyonlar kişinin sosyal çevresinden uzaklaşmasına neden olmaktadır. Bu anlamda göz kapağı estetiği operasyonu, kişinin fiziksel görünümünde pozitif etki yarataracak, motivasyonunu yükseltecek ve özgüvenini artıracaktır.
 

Göz kapağı estetiği okuloplastik cerrahlar tarafından yapılmaktadır.

Göz kapağı estetiği operasyonları, göz ve çevresi konusunda tıp uzmanlığı yapmış, göz anatomisi konusunda daha ayrıntılı bilgi ve deneyime sahip, göz sağlığı konusunda güncellenen bilgilere sürekli ulaşabilen okuloplastik cerrahlar tarafından yapılmaktadır. Avrupa’da göz kapağı estetiği cerrahi girişimler sadece göz hastalığı ihtisası (tıpta göz hastalığı uzmanlığı eğitimi almış) yapmış kişilerce gerçekleştirilmekte olup, operasyonun Okuloplastik cerrahlar tarafından yapılması da ameliyat süreci ve ameliyat sonrası operasyonun başarılı olmasını da ciddi bir şekilde etkilemektedir.
Ülkemizde bireyler estetik operasyonları denildiğinde daha çok estetik cerrahlara (estetik plastik ve rekonstrüktif cerrahi) yönlendirilmektedirler. Ancak gözün estetik operasyonlarının sadece birer estetik operasyon olmadığı, gözün sağlığının da önemli olduğunu göz önünde bulundurulmalıdır. Bu sebeple göz ile ilgili estetik operasyonların tümünün göz hastalıkları ve cerrahisi uzmanlığı olan okuloplastik cerrahlar tarafından yapılması gerekliliği, gelişmiş ülkelerde kabul edilmiş gerçekler arasında yer almaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)