Gözaltı Işık Dolgusu

Yazar Serpil PirmitDermatolog • 10 Eylül 2019 • Yorumlar:

Yüzümüze baktığımızda ilk dikkatimizi çeken yerler gözlerimizdir, aynı zamanda yaşlanma izlerinin de en çabuk görüldüğü bölge göz çevresidir. Göz çevresi yapısı itibariyle yüzümüzün en ince ve hassas deri yapısına sahiptir. Bazı kişilerde yaşa, genetik yapıya ve bazı alerjik hastalıklara bağlı olarak göz altları koyu veya çökük görünebilir. Yorgunluk, uykusuzluk, kötü beslenme,  alkol, sigara kullanımı, bilgisayar- televizyon karşısında uzun zaman geçirme durumlarında ise göz çevresi  sorunları kendisini  daha belirgin olarak gösterir.  Bu görüntüde kişiye yorgun, uykusuz ve yaşlı bir görünüm verir. Göz  altlarında bulunan yağ tabakası  da  yaşla birlikte yer değiştirerek göz altlarında boşluk  görüntüsüne sebep olabilir hatta bazen yağ tabakası alt tabakanın kaybından dolayı sarkarak yalancı bir torbalanma görüntüsü oluşturabilir.

GÖZALTI IŞIK DOLGUSU NEDIR?

Gözaltı ışık dolgusu gözaltındaki yorgun ve çökük görüntüyü gidermek için gözyaşı oluğuna uygulanan bir dolgu uygulamasıdır. Burada temel amacımız o bölgedeki hacim eksikliğini yerine koymaktır. Gözaltı ışık dolgusu ile anında etki elde edilerek hem çöküntülerden hem de torbalanmış görüntüden kurtulmak mümkündür.  Çukur görünümün yok edilmesi anında bir aydınlanmaya yol açacağı gibi ilerleyen zaman içinde dolgunun içindeki maddelerin yardımıyla gözaltı derisinin renginde de açılma olur. Dolgu maddesi olarak genellikle vücudumuzda da bulunan hyalüronik asiti içeren ve bu bölgeye uygun yapıda dolgular tercih edilmektedir. Gözaltı ışık dolgusunda güçlü nem tutma özelliğine sahip olan  hyalüronik asite ilaveten bulunan 8 amino asid kollajen üretimi için hammadde oluştururken, 3 antioksidan, vitamin ve mineraller ile gözaltı bölgesinin cildinin aydınlanmasına ve morlukların açılmasına yardım eder. 

GÖZALTI IŞIK DOLGUSU NASIL YAPILIR?

Uygulama öncesi işlem yapılacak bölge lokal anestezi kremi ile uyuşturulur ardından antiseptik solüsyonla temizlenir. İşlemde kanül dediğimiz ucu sivri olmayan özel iğneler kullanılır. Kanül ile göze uzak bir noktadan giriş yapılarak dolgu gözyaşı oluğuna kemik üzerine gelecek şekilde uygulanır. İşlem süresi 15-20 dakikadır. Dolgunun içerisinde anestezik madde bulunduğundan işlem sonrası ağrı görülmez, günlük hayata rahatlıkla devam edilebilir. Dolgunun kalıcılık süresi 9-12 aydır. Düzenli yapıldığında kalıcılık süresi artmaktadır. 



GÖZALTI IŞIK DOLGUSU KIMLERE YAPILIR?

Uygulama göz çevresinde problem yaşayan 18 yaş üstü herkese yapılabilir.

 

GÖZALTI IŞIK DOLGUSU KIMLERE YAPILMAZ?

  • Hamile ve emziren kadınlara

  • Kanamayı artıran/ Pıhtılaşma bozukluğu yaratan hastalığı olanlara

  • Aktif otoimmun hastalığı olanlara

  • Dolgu maddesine karşı aşırı duyarlılığı olan kişilere dolgu uygulaması yapılmaması gerekir.


 

GÖZALTI IŞIK DOLGUSU IŞLEMI SONRASI NELERE DIKKAT EDILMELIDIR?

Uygulama  sonrasında  giriş noktasında kısa süre içinde yok olan hafif kızarıklık ve morluk olabilir. İşlemden sonra buz uygulaması yapılması bu etkileri azaltmaktadır.  İlk 24 saat içinde makyaj yapılmamalıdır, göz çevresi ovuşturulmamalı ve masaj yapılmamalıdır, yüzü yıkamak ve sıcak su ile banyoda tavsiye edilmez. İlk 3 gün alkol ve sigara tüketilmemelidir, kanamayı artıran ilaçlar ve içecek/yiyeceklerden (yeşilçay, ginseng, ekinezya, sarımsak) uzak durulmalıdır. İlk hafta içinde aşırı hareketli sporlar yapılmamalıdır, hamama ve saunaya girilmemelidir. Genel anlamda bol su tüketmek dolgunun etkisini artırmaktadır.

 

GÖZALTI IŞIK DOLGUSU SONRASI ÖDEM  VE ŞIŞLIK  OLUR MU?

 

Gözaltı ışık dolgusu kanül denilen ucu sivri olmayan (künt uçlu) özel iğnelerle uygulandığından daha az travmatik bir uygulamadır. Bunun neticesi olarak ödem, şişlik kanama veya morluk gelişim riski yok denecek kadar azdır. Alınan tüm önlemlere rağmen morluk gelişirse buda 1 hafta içinde gerileyecektir. İşlem sonrası buz uygulaması bu riskleri azaltmada destekleyicidir. Ayrıca ödem ve morluk gidermeye yardımcı olan K vitamini veya arnika içeren krem ve jeller kullanılabilir.

 

GÖZALTI IŞIK DOLGUSU UYGULAMASI AĞRILI / ACILI MIDIR?

Gözaltı ışık dolgusu uygulamadan önce anestezik bir krem sürülmesi ve 15-20 dakika bekletilmesi işlemin konforlu geçmesini sağlar. Kanül kullanılması ve kullanılan dolgunun içinde anestezik madde bulunması da işlemin neredeyse hiç ağrısız olmasını sağlar.

 

GÖZALTI IŞIK DOLGUSU NE KADAR KALICIDIR?

Dolgunun kalıcılık süresi 9-12 aydır. Düzenli yapıldığında kalıcılık süresi artmaktadır. Gözaltı bölgesinde dolgu derin plana uygulandığından ve bu bölge mimik hareketlerinden çok etkilenmediğinden kalıcılık süresi daha uzundur. Ama kişinin metabolizma hızı, yaşı ve yaşam şekli de dolgunun kalıcılık süresini etkilemektedir. 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)