Saten Dolgu

Yazar Serpil PirmitDermatolog • 10 Eylül 2019 • Yorumlar:

Sağlıklı ve kaliteli cilt güzel görünmenin temel ilkesidir, cildimiz kaliteli olmadığında hiçbir kozmetik işlemden etkili bir sonuç alamayız. Yani, tüm kozmetik ve yaşlanma önleyici tedavilerde cildin kalitesi ve ışıltısı tedavi bütünlüğünün ayrılmaz bir parçasıdır. 

Kaliteli bir cilt demek; nemli, ışıltılı, lekesiz, esnek, pürüzsüz bir cilt demektir. Sağlıklı ve kaliteli bir cilt için cildin alt tabakasındaki  “nem” oranı çok etkilidir. Cildin nemliliğini sağlayansa su ve hyalüronik asittir. Hyalüronik asit cildimizde doğal olarak bulunur. Boşlukları doldurur. Cilde hacim, gerginlik ve sıkılık verir. Kolajen yapımını ve hücre yenilenmesini artırır. Yirmili yaşlardan  itibaren ciltte yapımında azalma başlar ve yaşlanma ile birlikte kayıp giderek  artar. Ciltte yaşla birlikte ya da çevresel faktörlere bağlı olarak nem azaldıkça kolajen bağları da zayıflar ve  sarkmalar başlar. Bunu önlemek için cildin elastikiyet ve nem oranını artıran hyalüronik asitin, derinin alt tabakasına yerleştirilmesi gerekir. Çünkü dışarıdan alınan veya sürülen hiçbir destek hyalüronik asidi yerine koyamaz. Ne kadar su içerseniz için, cildinizde yeterli hyalüronik asit olmadıkça su bağlanamadığı için nem sağlanamayacaktır. Kuruluk devam edecektir hyalüronik asidin  cilt altına uygulaması; cildi nemlendirip elastikiyet kazandırır, cilt pürüzsüzlüğünü sağlayıp cilde ışıltılı bir görünüm sağlarken, ince çizgileri ortadan kaldırmaya yardımcı olur, akne izlerinin görünümü azalır.

  Saten dolgu (Skinbooster), enjekte edilerek cildin parlak ve canlı görünmesini sağlayan yeni nesil bir hyalüronik asit içeren bir ürün. Benzer ürünlerden en önemli farkı çapraz bağlara (crosslinked) sahip olması ve bu yüzden kalıcılığının uzun olması. Bu işlem aynı zamanda doğal görüntünün korunması amacını taşıyan bir işlem çünkü burada amaç cilde dolgunluk veya hacim vermek değil cildin neminin ve dolayısıyla kalitesinin, parlaklığının artırılması amacı ile içerden besleme işlemidir.

 

SATEN DOLGU NE IŞE YARAR?

 

Saten dolgu cilt kalitesini artıran ve uzun süreli etkiye sahip bir çözüm sunuyor. Etkisi zaman içerisinde artarak devam eder. 

 

SATEN DOLGU NASIL UYGULANIR?

Uygulama bölgesine lokal anestezi kremi sürülüp anestezi sağlandıktan sonra antiseptik solüsyonla temizlenir.  Ardından ürün özel, dozajı ayarlanabilir şekilde üretilmiş ödüllü bir enjektörle, cilt altına, derin tabakaya enjeksiyonu ile yapılıyor. Yaklaşık 15-20 dakika süren bir işlemdir. Saten dolgu içeriğinde anestezik maddeler olduğu için uygulama çok ağrılı değildir ve kolay tolere edilmektedir. İğnelerin ince olması ve öncesinde kullanılan lokal anesteziye bağlı ağrı, acı, sızı hissi en alt seviyededir. Dolgu enjekte edildikten sonra, düzgün bir şekilde dağıldığından emin olmak için bölgeye hafifçe masaj yapılır. Hastalar tedaviden hemen sonra gündelik hayatına geri dönebilir. Uygulama cildin durumuna ve yaşa göre 2-3 seans yapılabilir. Seans aralıkları 1 aydır. Sonrasında yılda bir kez olacak şekilde devamı iyilik halinin kalıcılığını sağlar.

 

 

SATEN DOLGU HANGI BÖLGELERE KULLANILIR ?

  • Yüz,

  • Boyun,

  • Dekolte,

  • El.

  • Vücudun nemini kaybettiği düşünülen tüm alanları sayabiliriz.

SATEN DOLGU ETKISI NE ZAMAN BAŞLAR?

Saten dolgunun etkisi yaklaşık bir hafta içinde ortaya çıkar. Ciltte parlaklık, esneklik artışı ve ince kırışıklıklarda azalma görülür. İşlem bir ay ara ile yılda 2 kez uygulandığında cilt parlak ve canlı görünümü bir yıl boyunca muhafaza ediyor

SATEN DOLGU  KIMLERE UYGULANABILIR ?

Cildinde kuruluk, mat görünüm ve kırışıklık olan herkese yirmili yaşlardan itibaren uygulanabilir. Saten dolgu içeriğindeki özel formülasyona sahip hyalüronik asit ile cilde kaybettiği nemi geri kazandırır.

 

SATEN DOLGU  YAN ETKİSİ VAR MIDIR?

 

Hyalüronik asit  cildimizin orta tabakasında doğal olarak bulunan ve cildin ana yapı taşlarından birisidir. Hyalüronik asit vücutta alerjik durumlar yaratmamaktadır dolayısıyla saten dolgunun herhangi bir alerjik reaksiyon riski yoktur. Bugüne kadar herhangi bir yan etki görülmemiştir.

 

SATEN DOLGU SONRASI DIKKAT EDILMESI GEREKENLER NELERDIR?

  • Saten dolgu uygulaması sonrasında ilk 24 saat içinde uygulama bölgesi yıkanmamalıdır, makyaj yapılamamlıdır,

  • İlk 24 spor yapılmamalı, 

  • Hyalüronik asidin ömrünün daha uzun olması için genel olarak aşırı sıcak banyo yapılmamalı, hamam, sauna solaryuma girilmemeli, aşırı sıcaktan uzak durulmalıdır. Varsa içki ve sigara gibi alışkanlıklar bırakılmalı veya en aza indirgenmelidir,

  • Direk güneşe maruz kalınmamalıdır,

  • Uygulama sonrası buz uygulamak oluşabilecek kızarma-morarma şikayetlerini azaltacağından faydalıdır.

  • Bol su içilmelidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)