Gripten Korunmak İçin Nasıl Beslenmeliyiz?

Yazar İpek SakaryaDiyetisyen • 7 Mart 2019 • Yorumlar:

Gripten Korunmak İçin Nasıl Beslenmeliyiz?

Grip bir çok insan tarafından ciddi bir hastalık olarak düşünülebilir. Baş ağrısı, burun akıntısı, öksürük ve kas ağrıları semptomları arasında görülebilir.

????Ellerinizi düzenli olarak yıkayın.

????Bol su içip dinlenin.

????Zayıf bir bağışıklık sisteminiz var ise antivirallere ihtiyacınız olabilir.

????Antiviral Besinler????

????Kırmızı, sarı ve turuncu meyveler

????Koyu yeşil yapraklı sebzeler

???? Probiyotik Besinler

???? Soğan, 

 

 Antibiyotiklerin aşırı ve kötüye kullanımı; dirençli bakterilerin ortaya çıkmasına ve hastalıkların tedavi süresinin uzamasına hatta tedavi edilememesine sebep olmaktadır. 

.

???????? OECD ülkeleri arasında kişi başına antibiyotik tüketiminde Türkiye birinci sırada❌❌

.

???????? Doğal Antibiyotik Besinler ????????

✔Soğan

✔Sarımsak

✔Bal

✔Zerdeçal 

✔Zencefil 

✔Adaçayı 

✔Çörekotu

 

❎ Mevsim geçişlerinde enfeksiyon kaynaklı salgın hastalıklar sık görülür ve tekrarlar. 

✔ Öncelikle iyi bir bağışıklık sistemine ihtiyacımız var. Güçlü bağışıklık sistemi için dengeli ve yeterli beslenme şart! 

✔Doğal probiyotik olan besinleri yoğurt, peynir, kefir, tarhana, doğal sirke gibi fermente besinlere sık sık yer veriyoruz.

✔Her gün yeterli C vitamini almaya dikkat ediyoruz. Kış mevsimi meyvelerinden portakal, mandalina, nar, limon C vitamini deposu meyveler. Hazırları yerine kendilerini ya da evde sıkılmış olanları tercih edelim.

✔D vitamini ihtiyacımız için her gün güneşe çıkmayı ihmal etmiyoruz. Unutmayın camın arkasından alınan güneşin bir faydası yok. Teninizde hissedin!

✔Demirden zengin besinleri soframızdan eksik etmeyelim. Et, tavuk, yumurta,  kaliteli ve yüksek protein içerir. Kurubaklagil, ıspanak, pekmez de demir içeren besinlerden.

✔ Yaz kış demeden su içmeyi ihmal etmiyoruz! Kış aylarında 1.5-2 litre yeterli olurken yaz aylarında bu 2.5 litreyi bulmalıdır. 

✔ Özelikle nane, ıhlamur, adaçayı, zencefil, zerdeçal, kuşburnu gibi bitki çaylarından günde iki fincan kadar tüketerek vücutta ki ödemden ve hastalık riskinden kurtulmuş oluruz. 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)