Gülüş Estetiği

Diğer ismi ile gülüş tasarımı olarak da bilinen gülüş estetiği, farklı aşamaları kapsayan ve bunların bir bütün olarak ele alınmak suretiyle güzel bir estetik analiz ortaya çıkarılmasıdır. Burada yüz estetiği ile uyum sağlayacak dudak yapısı, diş ve diş etlerindeki düzenleme, beyazlatma gibi etkenler baz alınarak, kişinin fiziksel durumunun yanı sıra buna paralel olarak ruhsal yapı içerisinde de daha pozitif bir şekilde hayata bakmasına ve öz güven kazanması imkan tanınmaktadır. Bu kapsamda dudak ve diş eti seviyesi, dişlerin boyları, dizimi, rengi ve genel anlamda dudak ile dişlerin uyum sağlaması güzel bir gülüşün ortaya çıkmasına imkan vermektedir.

Gülüş Estetiği İşleminin Uygulamaya Dökülmesi
Gülüş estetiği gerçekleştirirken burada ana hatları olarak dişlerde gerçekleştirilecek olan beyaz estetik ile birlikte ayrıca pembe estetik şeklinde bilinen diş eti estetiği de ön plana alınmaktadır. Burada öncelik olarak güzel bir gülüş estetiği yakalamak adına, diş etlerinin hangi seviyede doğru kalması gerektiği çekilen fotoğraf kapsamında bakılarak bir karar verilir. Ardından ise diş ile birlikte diş eti, kemik yapısı radyografik ve klinik işlemi altında detaylı olarak incelenir.

Burada temel amaç kişinin yüzüne en yakışacak görseli elde etmek olduğundan dolayı diş etlerine lazer yöntemiyle farklı amaçlar dahilinde müdahale gerçekleştirilmektedir. Bu işlem kişinin yüz yapısına doğru şekilde sağlayacak bir görünüm yakalandıktan sonra ise beyaz estetik adı altında porselen laminalar ve bonding uygulamaları gibi birçok değişik seçenek söz konusu olur. Buna uyumlu hale gelecek dudak yapısı da tam olarak belirlendikten sonra, sırasıyla yapılan aşamalar sayesinde kişi tamamen güzel bir gülüşe sahip olma şansını elde edebilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)