Porselen Lamine Diş

Yazar Abdulkadir NarinDiş Hekimi • 3 Nisan 2019 • Yorumlar:

Porselen Lamine diş, estetik amaçla yapılırlar.

Dişlerin ön yüzeyine gelen, 0.3 mm incelikte olabilen yaprak şeklinde ilavelerdir. Dişlere istenilen formu ve rengi vermemize olanak sağlarlar. İlave edilen bu ince yapılar dişin kendi minesini renk, transparanlık ve mekanik olarak çok iyi taklit ederler. Bu özellikleri, tercih edilmelerindeki temel sebeptir. Teoride dişlerden hiç bir aşındırma yapmadan ilave edilmeleri hedefleniyorken, pratikte minimal de olsa belli yüzey pürüzlendirmeleri yapılmak zorunda kalınır. Söz konusu müdahaleler dişlerin sağlığına zarar vermemektir.

Porselen Lamine Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Her şey bunu hayal etmeniz ve bu hayalinizi bizimle paylaşmanız ile başlar. Sizinle tanıştığımız ilk randevuda beklentilerinizi bize ifade edersiniz ve böylelikle gülüş tasarımı sürecine adım atmış olursunuz. Bu beklentileriniz ve bizim profesyonel tavsiyelerimiz doğrultusunda 3 boyutlu bir tasarımı bir sonraki randevunuza hazırlarız. 3 boyutlu gülüş tasarımını 5-6 dakikalık bir sürede ağzınıza uygularız. Böylelikle orijinal diş yapınıza hiç bir müdahale yapılmadan kendi ağzınızda hayalini kurarak bize anlatmaya çalıştığınız gülüşe dair bir öneri ile karşı karşıya kalırsınız. Bu yeni görüntünüz üzerinde konuşarak beklentilerinize göre gülüş tasarımını şekillendirmeye devam edip nihai haline ulaşınca da porselen lamine diş yapımına başlanır.

Porselen Lamine Diş Nasıl Yapıştırılır?

Porselen lamine diş ya da dişler hazırlandıktan ve ağızda kontrol edildikten sonra çok hassas bir yapıştırılma sürecinden geçerler. Bu çok hassas aşamaları başarıyla geçip diş ile bütünleşen laminaların düşmesi neredeyse imkansızlaşır. Klinik olarak doğru yapıştırılmış bir porselen lamine dişin düşmesi oldukça zordur diyebiliriz. Yapıştırılma prosedürüne tam riayet edilince bu ince yapraklar diş ile kimyasal bağlar kurarak diş minesinin bir uzantısı haline gelirler. Mekanik dayanıklılıkları mineye çok benzediği için de kolay kolay kırılmaz ya da düşmezler

Porselen Lamine Dişlerin Ömrü Ne Kadardır?

Diş fırçalama alışkanlığı olan bireylerde 8 ila 10 sene arasında laminaların estetik ve fonksiyona dair işlevlerini sorunsuz yapması hedeflenir. Çok ince olmalarına rağmen yapıştırılmalarından sonra oldukça dayanıklıdırlar. Fakat aynen diş minesi gibi bu sürenin sonunda zamanla aşınabilir ve de ilk günkü parlaklığını kaybedebilirler. Kliniğimizde porselen lamine diş tedavisi uyguladığımız hastaları senelik olarak kontrollere çağırmaya büyük önem veriyoruz. Bu kontroller genel ağız sağlığı açısından büyük öneme sahip olduğu gibi mevcut laminaların da ömrünü uzatmaktadır

Lamine Diş Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Porselen lamina dişlerin hazırlanıp yapıştırılma aşamasına gelinmesi 1 hafta sürmektedir. Bu süre, eğer mevcut durumunuzda ağzınızda yapılması gereken kanal tedavileri ya da diş eti problemleri yoksa gülüş tasarımınız tamamlanır tamamlanmaz başlar.

Bana Porselen Lamine Diş Yapılabilir Mi?

Beklentileri netleştirildikten sonra dişleri olan:) herkese porselen lamine diş tedavisi yapılabilir. Bu konuda daha detaylı bilgi almak için mail ile ya da whatsapp üzerinden bize gülümsediğiniz bir yüz resmi gönderirseniz size has durum için en doğru cevapları alabilirsiniz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)