Pembe Estetik Nedir?

Diş etleri, dişlerin etrafını saran ve görünüşlerini belirleyen bir çerçeve gibidir. Estetik bir gülüş için sağlıklı diş etleri vazgeçilmezdir. Diş etlerinin sağlıklı olmalarının yanı sıra bu çerçevenin aynı zamanda dişleri simetrik ve istenen şekilde sarması da gerekir. Estetik bir gülüş için dişlerin dudaklar ve diğer dişlerle olan ilişkisinin yanı sıra, dişlerin diş etleriyle ve diş etlerinin dudaklarla olan ilişkisi de çok önemlidir. Ancak diş etlerinin dişler arasında simetrik ve hizalı şekilde uzanması ve dişler arası boşlukları tam manasıyla doldurması sayesinde uygun olarak çerçevelenmiş dişlerle estetik bir gülüşten söz edilebilir.

Pembe Estetik ( Diş Eti Estetiği ) ne zaman yapılır?
Sağlıklı diş eti, gülkurusu pembe renginde, keskin sınırlı, sıkı kıvamlı, kanamasız ve üzeri hafif pütürlü bir yapıya sahiptir. Diş eti sağlığı ne kadar iyiyse o kadar estetik ve güzel görünür. Ancak bazı durumlarda diş etleri sağlıklı ve dişlerin dizilimleri ideal olmasına rağmen diş etindeki düzensizlikler sebebiyle estetik bir görüntü elde edilemez. Böyle durumlarda diş eti estetiğine başvurulur.

Diş etlerindeki şekil bozuklukları ve asimetrilerin giderilmesi (diş eti manikürü), gülümseme esnasında diş etlerinin çok fazla görünmesinin- gummy smile- giderilmesi ve diş etindeki renklenmiş alanların ortadan kaldırılması gibi işlemler pembe estetik ( diş eti estetiği ) için yapılan müdahalelerdir.
Pembe estetik operasyonları ile amaçlanan hem renk ve kıvam olarak istenilen sağlıklı diş etlerine sahip olmak hem de bu sağlıklı diş etleri ile mevcut olan veya yapılacak dişlerde estetik görüntüyü sağlayacak oranı yakalayan bir çerçeve oluşturmaktır. Bu çerçevenin ve yapılacak dişlerin en/boy oranlarının ideale yakın olarak tesis edilmesi sayesinde gözün aradığı, estetik ve daha hoş bir gülüş elde edilmiş olunur.

Pembe Estetik ( Diş eti estetiği ) operasyonları nasıl yapılır?
1 hafta içerisinde tamamen normale dönen diş etleri hemen hemen tüm hastalarda ek bir müdaheleye gerek kalmadan nihai haline getirilir. İyileşme sürecinin ardından yapılacak dişler için öngörülen estetik çerçeve böylelikle hazırlanmış olur.
Pembe estetik ve diş eti müdaheleleri sadece lamina veya zirkonyum kaplama uygulanacak ağızlarda yapılan bir işlem değildir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)