Gülüş Tasarımı Nedir?

Yazar Semih Ulvi AksütDiş Hekimi • 10 Mart 2022 • Yorumlar:

Gülüş tasarımı çeşitli nedenlerle estetiği bozan diş ve diş etindeki farklılıkların hastanın ihtiyaçları ve yüz şekline göre doğal ve estetik bir görünüme kavuşturulması için uygulanan bir tedavi yöntemidir.

Gülüş Tasarımı Herkese Yapılabilir Mi?

Gülüş tasarımı :

  • Diş diziliminde çapraşıklık olan

  • Dişlerinde anormal renklenmeler, lekelenmeler olan

  • Dişlerinin boylarında düzensizlik olan

  • Diş etlerinin görüntüsü ile ilgili sorunu olan

  • Eksik dişleri bulunan

  • Diş ve diş etleri arasında orantısızlık olan hastalara yapılabilir.

 

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

  Gülüş tasarımı yapılacak hastanın ağız içi muayenesi yapıldıktan sonra  hastanın fotoğraf ve videoları çekilerek diğital analiz yapılarak uygulanır. Hassasiyetle ‘Altın Oran (Golden Ratio)’ dikkate alınarak yapılır.Hastanın yüzündeki altın orana göre dişlerine uygun şekilde planlama yapılır.Hastaların işlem öncesinde çekilen videolarında dişlerin konumları planlanır, işlem aralarında çekilen videolarla planlamalar prova edilir.

Gülüş Tasarımı Nasıl Uygulanır ?

  Gülüş tasarımı uygulaması yapılırken dijital platformda dişlerin ideal form ve boy oranları planlandıktan sonra dişlerde yapılan hafif düzeltmelerle dişler ölçü aşamasına hazır hale getirilir.  Ara provalarla yapılan tasarım hasta ağzında denenir. Hem hasta hem de doktor yapılan planlamayı onayladıktan sonra tasarım süreci yerini bitiş ve yapıştırma sürecine bırakır.

 Gülüş Tasarımı Yapılırken Hangi Malzeme Kullanılır?

  Gülüş tasarım yapılırken ilk amaç olabildiğince tasarımın estetik ve doğal görünmesidir. Bundan dolayı gülüş tasarımı yapılırken estetik materyaller seçeriz(ör:zirkonyum , emax..vb) 

Gülüş Tasarımı Sadece Lamina Dişlerle Mi Olur?

  Dişlerle alakalı herhangi bir işlem yapılırken dikkate aldığımız ilk prensip ‘Zarar Vermemek’  olur. Çünkü dişlere verilen zararların telafisi çok mümkün olamamaktadır.

Bu yüzden estetik bir gülüş için ilk olarak Lamina planlanmaktadır. Sadece Lamina olan dişlere değil her dişe gülüş tasarımı yapabildiğimiz gibi implantları olan çenelere de tasarım yapılabilmektedir.

Gülüş Tasrımını Ne Kadar Süre Kulanabilirim?

  Sağlıkla alakalı tüm konularda olduğu gibi dişler konusunda da hastalarımıza kesin net süreler vermek yanlış olur. Herkesin yeme içme alışkanlıkları, boy, kilo ,kas yapıları, kas ritimleri..vb gibi konular değişkenlik gösterdiği için genel bir süre vermek yanlış olmaktadır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)