Hastalıklarda Beslenme

Yazar Seda UşarerDiyetisyen • 5 Ocak 2018 • Yorumlar:

Böbrek Hastalıklarında Beslenme

Böbreklerimiz vücudumuzun süzgeçleri gibidir. Sıvı elektrolit dengesinin sağlar aynı zamanda hormonlar üzerinde düzenleyici etkileri vardır. Bu dengeler bozulduğunda çeşitli böbrek rahatsızlıkları oluşabilir. Her hastalığa göre ayrı beslenme porgramının uygulanması kişinin yaşam kalitesini artırır.

 

Karaciğer Hastalıklarında Beslenme

Vücudumuzun en büyük organı karaciğerdir. Aynı böbrekler gibi karaciğerin vücudumuzda bir çok işlevi vardır. Safra yolu hastalıkları, hepatit, karaciğer nakli, siroz ve karaciğer yağlanması gibi rahatsızlıklar vücudu olumsuz etkileyebilir. Amacımız kişiye ve hastalığa özel beslenme programı uygulayarak bireyin iyileşmesine katkıda bulunmak.

 

Kemik ve Eklem Hastalıklarında Beslenme

Kemikler vücudumuzu oluşturan yaşayan dinamik bağlantılardır. Bebeklik döneminden itibaren yaşamımız boyunca kemiklerimiz sürekli değişim gösterir. Bu değişim sürecinde osteoporoz, romatoid artirit ve gut hastalığı gibi sorunlar meydana gelebilir. Hedefimiz sosyal yaşantınızın önünen geçmeyecek şekilde kişiye ve hastalığa özel beslenme programı planlayıp bireyin yaşam kalitesini yükseltmektir.

 

Sindirim Sistemi Hastalıklarında Beslenme

Hastalıkların arasında en sık görülen sindirim sistemi hastalıkları rahatsızlıklarıdır. Özellikle gastrit ve ülser kişinin sosyal yaşantısını olumsuz etkilemektedir. Kişiye özel beslenme programının uygulanması kişinin yaşam kalitesini artırarak yeterli ve dengeli beslenmesini sağlamaktadır.

 

Onkoloji

Kanserde beslenme olumsuz etkilerinir. Bireylerin yeterli ve dengeli beslenmeye ihtiyaçlarının fazla olduğu dönemde hastalığın yan etkileri iştahsızlık başta olmak üzere birçok olumsuz duyguyu beraberinde getirir. Yaşam standartının düşmesi de kişileri psikolojik olarak etkilemektedir. Bu dönemde amaç kişilerin ihtiyaçlarına göre beslenme programı hazırlayarak iştahsızlığın ve kilo kaybının önüne geçmektir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)