Herkesi Mutlu Edemezsin

Yazar Tuba Özdemir • 7 Mart 2023 • Yorumlar:

Hayatını sadece çevresindeki insanların mutluluğuna adamış onca kişi var. Ya onlardan birisiniz ya da yakınlarınızda muhakkak sadece adanmış bir hayat yaşayan bir birey vardır.

Sorun çıkmasın, tadımız kaçmasın, aman çocuklar mutlu olsun , benim ne istediğim değil sizin ne istediğiniz önemli, siz mutlu olun o bana yeter şeklindeki yaklaşımlar içten içe kişinin kendi benliğini tüketmesine neden olur.

Belki de çok uzun yıllar bunun farkına varamaz. Ebeveynlerine ,evlenir eşine böyle davranır, çocukları olur onlara aynı şekilde, arkadaşları, akrabaları ve dostları hayatında kendisinden önce gelmektedir hep. Belki de yetiştirilmiş olduğu ailenin ona yüklemiş olduğu bir sorumlulukla başladı ve görevi bilindi herkesi mutlu etmeyi.

Bir süre sonra herkesi mutlu etmeyi kendisine görev bilindiği kadar çevresindeki insanlar da onun göreviymiş gibi davranmalarına maruz kalır. Yapmış olduğu her şeyi bir fedakarlık değil de görevi gibi görürler. Ve bu adanmış hayat tükenmeye başladığında ve değişime ihtiyacı olduğunda, önce kendi mutluluğu dediği an da tepki çekmeye başlar. Çünkü çevresindeki herkese bu zamana kadar yapmış olduğu her şey görevi bilmiştir.

Görevi değil başkalarının mutluluğundan mutlu olduğunu düşüncesi bir süre sonra gerçeklikleri ve tahammülsüzlükleri ile karşısına çıktığında girmiş olduğu değişimle tepki çekmeye başlar. Kendisini mutlu etmeyi, önce mutluluğu kendisinde araması gerektiğini fark ettiğinde yaşamış olduğu sancılı süreç yetmez gibi bir de çevresinden tepki almaya başlar.

İşte hayatınızın kırılma noktası burası. Başkaları değil kendi mutluluğunun daha önemli olduğunu, kendisi mutlu olduğu sürece çevresindekileri gerçek anlamda mutlu ettiğini fark ettiği an değişimin başladığı andır. Bu an başkaları tarafından olumsuz olarak görülür. Çünkü kendisinden önce çevresindekileri düşünen kişi artık hayır demeye başlamış ve önce benim mutluluğum demeyi öğrenmiştir. Tepkiler, davranışlar vermiş olduğunuz karardan sizi asla geri çevirmesin. Siz eğer gerçekten kendiniz için bir değişim sürecine girdiğinizde başkalarının ne düşündüğü değil kendinizi nasıl hissettiğinize odaklanın ve artık yaşamış olduğunuz değişimin keyfini çıkarın. Çünkü ne diyoruz ne yaparsak yapalım asla başkalarını mutlu edemeyiz.

sevgilerimle

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)