İlişki Problemleri

Yazar Tuba Özdemir • 1 Mart 2023 • Yorumlar:

Sağlıklı, mutlu ve güçlü bir evliliğin olması için ilişkilerin normalleştirilmesi gerekmektedir. Bir ilişki hakkında olumlu şeyler söyleyebilmek için o evliliğin mükemmel olmasına gerek yok.

Her ilişkide tartışma, farklı fikirlere sahip olma ve çatışma vardır. Hatta bunların yaşanmadığı bir evlilik sağlıklı değildir. Önemli olan bunların normal olduğunun farkına varmak ve yaşanan süreçleri yönetebilmektir.

Çift olarak bir sorun yaşanırken hemen olumlu ve güzel yönlerini unutup, geçmişi de ekleyip hemen olumsuzluklara yoğunlaşıp bütünü bu hale getirebiliyoruz. Sanki hiç güzel bir an yaşanmamış gibi düşünmek çok acı değil mi?

O yüzden yapmamız gereken en güzel şey dostlar her şart ve koşulda iyiye ve güzele odaklanmaktır. Sorun yaşarken bu nasıl olacak dediğinizi duyar gibiyim sadece yaşadığınız soruna odaklanmak, eklemeler yapmamak, iyiyi ve güzeli de canlı tutmak yumuşak bir şekilde orta yolu bulmanızı sağlayacaktır. Tartışma esnasında öfkenize, olumsuzluklara ve geçmişe takıldığınız sürece, karşınızdakinin duygularına kör, kendinizin anlaşılmasına engel olursunuz.

“Huzur arayan huzur, kusur arayan kusur bulur” deriz her zaman. Çözmek mi istediğini, körüklemek mi istediğini düşünmelisin. Unutma ki sorun eşiniz değil, yaşamış olduğunuz şeydir. Hangisine karar verdiğine ve yöneldiğine baktığında sonucu daha az hasarlı iyi analiz etmelisin. Bitirmek kolay devam ettirmek emek ister. Hiçbir evlilik olduğu hali ile kalmıyor , değişmeyen tek şey değişimin kendisi olduğunu çok iyi biliyoruz değil mi?

Çözüme ulaşma kısmında zorlandığınızı hissediyorsanız, geçmişi açmaya veya öfkenize engel olamıyorsanız bu durumu paylaşacağınız kişi bir aile danışmanı olmalıdır. Çevrenizdekilere anlattığınızda, kök ailenizden biri veya arkadaşlarınız fark etmez, sizi tarafsız dinleyemez ve kendi duyguları ile hareket eder. Bu tarz durumlar çözüme ulaşmak yerine yaşanan çatışmayı daha da körükleyebilir.

Son noktasına gelmeyi beklemeden, zamanla geçer mi diye düşünmeden yaşadığınız her sorunu çözüme ulaştırma kısmında yanınızda olması gereken 3. Kişi bir uzman olmalıdır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)