İlişkiler Arası Küsme Davranışı

Yazar Filiz Açık • 4 Temmuz 2023 • Yorumlar:

Merhaba, özellikle çiftlerden sıkça aldığımız yakınmalardan biri küsme davranışı

Peki bir insan partnerine niye küser? Gelin hayatın anlamını sorgulayan bilgelrin gittiği yoldan gidelim soru soralım ve sorgulayalım

Bu konuyu maddelere dökmek istemem ama başlıca sebeplerine kısaca göz atalım isterim.

- Acaba parterinizin bu davranışa sığınma nedeni ne? Kişisel sebepler mi yoksa ilişkinin dinamikleri mi bozuldu bu yüzden mi böyle bir tepkiye sığındı?

- Bu davranış ne zamandan bu yana var ve hangi durumlarda ortaya çıkıyor?

- Bu küslük süreci günlük yaşamınızı nasıl etkiliyor, çocuklar varsa iletişim nasıl kuruluyor nasıl bir ortam yaratıyor?

- Sürekli tekranalanan bir durum mu yoksa arada sığınılan bir kaçış limanı mı?

- Çözmek için adım atıyor mu? Nasıl bir dil kullanılıyor duyguları konuşabiliyor mu taraflar yoksa suçlayıcı bir dil mi var çoğunlukla?

- Bu durum ilişkide Cinsel yaşamı nasıl etkiliyor daha mı tutkulu yoksa daha mı soğuk bir temas söz konusu? İlişkinin sonunda kendini tatmin olmuş ve iyi hissediyor musunuz? 

Son sorumu bir örnekle devam edeceğim müsaadenizle 

Diyelim ki size bir bahçe verildi ihtiyacınız olan herşeyi alma yetkisi de sizde. Zamanla ektiğiniz sebzeler meyveler yeşerdi ama bazılarının hasta olduğunu gördünüz. Bu durumda ne yapmanız gerekir?

Durun bir dakika ben uğraşamam sorun bende değil deyip belki de binbir emek verdiğiniz  bahçenize ve onca çabanızıiçe sayıp küser misiniz? 

İşte aileniz ve ilişkiniz de bu bahçe gibi bazen yanlış uygulamalar bazen ilgisizlik bahçenize zarar verebilir ancak siz pes etmez bir uzman görüşü ile doğru tekniklerle bahçenize tekrar merhaba derseniz o bahçe sizin en değerli hazineniz olur 

Son olarak yazdıklarımı okuyunca ne hissettiniz ilişkinizin bir desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız hiç ertelemeden bir uzman desteği alın, çünkü küslük basit bir davranış değil altında ilişkiyi yıpratacak birçok alt unsuru barındırıyor.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)