İlk Doktor Randevunuz

Çocuk isteyip de sahip olamamak zor bir durumdur. Stresli, kafa karıştırıcı ve sinir bozucu olabilir. Tedavi olma zamanı geldiğinde, bilgi eksikliği zaten hissettiğiniz olumsuz duyguları yoğunlaştırabilir.

Hemşirelerimiz ve klinik ekip üyelerimiz tedavinin ilk aşamalarında mümkün olduğunca fazla bilgiye sahip olmanızı sağlayacaklardır.

İLK RANDEVUNUZDA NELERLE KARŞILAŞACAKSINIZ? 

İlk randevunuzda üreme sağlığınız, tıbbi geçmişiniz ve üreme seçenekleriniz hakkında kapsamlı bir inceleme yapılacaktır. Klinik ekibimiz derinlemesine bir değerlendirme yapmak ve ihtiyaçlarınızı en iyi karşılayan özelleştirilmiş bir tedavi planı geliştirmek için zaman ayıracaktır. Koşullarınız basit ya da karmaşık olsun, tedavi süresince size rehberlik edeceğiz ve size mümkün olan en kısa sürede sağlıklı bir hamilelik elde etme yolunu açacağız. 

İlk randevunuzda doktorunuzu tanıyın, doğurganlık hedefleriniz hakkında konuşun tıbbi geçmişinizi tartışın, sorularınıza ve endişelerinize ayrıntılı açıklamalar ve cevaplar alın ihtiyaçlarınıza en uygun tedavi seçenekleri hakkında daha fazla bilgi edinin, hemşirelik ekibimizle tanışın. 

Tedavi planı geliştirmek ve gelecekteki testler için düzenleme yapmak ilk muayenenin asıl amacı olmalıdır.

BİRBİRİNİZE DESTEK OLMAK 

Eşler ve yakın çevre içinde güçlü bir sosyal destek sistemine sahip olmanız son derece yararlıdır. Her iki eşin birlikte ilk randevuya katılmalarını teşvik ediyoruz. Her iki eşin ilerideki yolculuğu tam olarak anlaması oldukça önemlidir, çünkü infertilite erkekleri ve kadınları eşit derecede etkiler. 

İlk randevuda herşeyin açık ve dürüst olarak konuşulması çizlecek yol haritası için oldukça önemlidir. Aklınıza takılan her türlü soruyu rahatça sorabilmenizi önemsiyoruz, aynı soruyu defalarca sormak pahasına da olsa görüşmeden ayrılırken zihninizin açıklığa kavuşmuş olması gerekmektedir. Bu durum doktorunuz için de geçerlidir. 

İlk görüşmede konuşulması muhtemel konular : 

Ne kadar zamandır korunmasız birlikteliğiniz olduğu 

Ne kadar zamandır bebek sahibi olmaya çalıştığınız 

Cinsel ilişki sıklığınız 

Adet döngülerinizin süresi, adetlerde yaşadığınız problemler 

Daha önce herhangi bir gebelik kaybınız olup olmadığı 

Aile öykünüzdeki genetik problemler 

Daha önce gördüğünüz tıbbi veya cerrahi tedaviler 

Kilonuzla ilgili yakın zamanda ciddi bir değişiklik olup olmadığı 

Bir çift olark infertiliteye bakış açınız, stresle başa çıkma yöntemleriniz

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ziya Kalem Kadın Hastalıkları Ve Doğum, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)