İp Askı Uygulama ile Gençliğinizi Kaybetmeyin

Yazar Fatma Arzu Kılıç • 13 Haziran 2023 • Yorumlar:

Ameliyatsız yüz germe olarak da bilinen ip askı uygulamaları ameliyat yani cerrahi olmadan, hastanın uyutulmadan yapıldığı, gergin bir yüze ve cilde sahip olmayı amaçlayan bir işlemdir.

Cildimizde yer çekiminin, yaşın ve çevresel etmenlerin etkisi ile zamanla kollajen ve elastik lifler azalmakta; yüz ve boyunda gevşeme ve sarkmalar oluşmaktadır. İp askı yöntemi ile yüz daha gergin ve genç bir görünüme kavuşur, kollajen oluşumu artar ve cilt daha elastik bir yapıya bürünür.

İp askı nedir?

Cilt içine ince iğneler ile konulan, kopmayan, bazıları vücutta eriyen ip benzeri maddelerdir. Bunlar cildi bir yandan mekanik olarak yukarı çekerken yüzde yeni kollajen üretimini arttırarak sağlıklı ve daha genç bir cilt oluşmasını sağlar.

İp askı yönteminde kullanılan maddeler nelerdir?

Kalıcı ve geçici ipler bulunmaktadır. Madde olarak örnek verecek olursak polipropilen, silikon gibi maddeler kalıcı iplere; polidioksanon ve polikaprolakton ..vb gibi maddeler ise geçici iplere verilecek örneklerdir. Kullanılan materyaller kısa, uzun, çift yönlü gibi farklı özelliklere sahip olabilir. 

İp askı kimlere uygulanabilir?

İdeal hasta 35-55 yaş arasında gerçekçi beklentisi olan kişilerdir. Hem kadın hem erkeklere uygulanabilir. 

İp askı vücudun hangi bölgelerine uygulanır ve hangi kozmetik amaçlar için kullanılır?

Kişisel ihtiyaca bağlı olarak tek bölgeye, sadece kaş bölgesine, burna, boyna, vücudun bir bölgesine ya da simetrik olarak tüm yüze uygulanabilir. Yüzdeki sarkmayı hafifletmek, yüzü toparlamak, kaş kaldırmak, burnu kaldırmak, skarları azaltmak ve vücuttaki deformiteleri engellemek için kullanılır. 

Hangi hastalar ip askı yaptıramaz?

Gebeler, kanama hastalığı olanlar, kan sulandırıcı kullananlar, şeker hastalığı olanlar, bağışıklığı baskılanan hastalar ve bağışıklığı baskılayıcı ilaç kullananlara yapılmamaktadır. 

İp askı uygulaması sonrası işime dönebilir miyim?

Uygulama sonrası hemen araba kullanabilir ve işinize geri dönebilirsiniz. İp takılan yerlerde geçici süreyle morluk, ödem veya ağrı olabilir. Ancak geçici olan bu yan etkiler günlük hayatı etkilemez. 

İp askı uygulaması yanlış uygulanırsa kötü sonuçları nelerdir?

Yanlış hasta seçimi, yanlış ip seçimi, yöntemin iyi uygulanmaması  sonucunda  yüzde çökme, asimetrik görünüm, damar hasarı, sinir zedelenmesi, sinir zedelenmesine bağlı ağrı ve ip reaksiyonları görülebilir.  Böyle durumlarda müdahele edilmeli ve ipler çıkartılmalıdır. 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)