Kanserin Destek Tedavisi

Yazar Serdar ÖzgüçFitoterapi Uzmanı • 20 Mayıs 2019 • Yorumlar:

Kanser, kalp ve damar hastalıklarından sonra dünyada ölüm sıralamasında ikinci sıradadır. Dünyada yaklaşık 6-7 kişiden biri, Türkiye’de de 5 kişiden biri, kanserden yaşamını yitirmektedir. Kanserle mücadele edebilmenin en önemli yollarından biri, erken teşhistir.

Genetik faktörler dışında, sağlıksız beslenme, bozuk bağırsak florası, mide ve bağırsak hastalıkları, vücutta biriken ağır metaller ve toksin yükü, sigara-alkol kullanımı, hareketsiz yaşam kansere davetiye çıkaran faktörler arasında sıralanabilir.

Kanser hastalarında uygulanan kemoterapi ve radyoterapi gibi yöntemler ile birlikte, hastada bu tedavilere bağlı oluşabilen kilo kaybı ve yan etkilerden korunabilmek için o hastanın beslenme şeklini değiştirilmesi ve uygulanan yöntemlerin etkisini bozmadan ek doğal tedaviler düzenlemesi yapılan tedavi için düzenlenebilir.

Özellikle tıbbi bitkilerle tedavi (fitoterapi), ozonterapi ve homeopati gibi etkinliği kanıtlanmış olan destek tedaviler de kullanılabilmektedir.

Bu destek tedavilerin, Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen eğitimlere katılan tıp doktorları tarafından verilmesi gerekmektedir. Bu tarz doğal tedavileri uygulayan hekimlerin, diğer hekimlerle birlikte koordine olabilmesi ayrıca önemlidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)

Yazar