Karın Estetiği

Karın estetiği uygulamaları doğumlar ve sık kilo alıp vermeye bağlı olarak gelişen ve ayrıca genetik olarak karın bölgesindeki olası estetik sorunlarını çözümlemeye yardımcı işlemlerdir. Karın bölgesi, bölgesel yağlanmanın en fazla görüldüğü alanlardan birisidir. Genişlemiş yağ tabakası diyet ve egzersize yanıt veremez hale gelebilir. Ayrıca ciltte oluşan çatlaklar da önemli bir sorun teşkil eder.

Karın bölgesinde diyet ve egzersize yanıt vermeyen yağlanması olanlar, karın cildinde çatlak ve deformasyonu olanlar, karın kaslarında tahribatı olanlar, sarkma, deri fazlalığı, form kaybı yaşayanlar ve daha estetik bir görünüm kazanmak isteyenler karın estetiği yaptırabilirler.

Karın estetiği kişiye özel planlanır ve kişinin ihtiyacına göre farklı yöntemler uygulanır. Bu amaçla uygulanan cerrahi yöntemler liposuction (yağ alma), mini karın germe ve karın germedir. Yağ alma işlemi genelde karın germe işlemi ile kombine edilerek bel, basen ve sırt bölgesindeki yağlanmanın da azaltılması, böylece gövde kıvrımlarının ve hatlarının estetik bir görünüm kazanması sağlanır. Çatlaklarından şikayetçi olan ancak ameliyat istemeyen veya ameliyata uygun olmayan hastalarda ise PRP (trombositten zengin plazma) veya mezoterapi uygulamaları ile çatlakların giderilmesi veya azaltılması sağlanır.

Karın estetiği uygulamaları sonucunda spor ve diyetle eritilemeyen karın yağlanma sorunundan kurtulma, çatlaklarda tamamen veya büyük oranda azalma, cilt yapısında yenilenme, karnın sıkılaştırılması ile bombeliğin giderilmesi, gergin ve formda bir karın yapısı, karın bölgesiyle orantılı bel bölgesi elde edilir.

Liposuction işleminden sonra genelde kıvrım yerlerinde gizlenmiş yarım santimetrelik küçük izler kalır. Karın germe işleminden sonra ise kalan iz iç çamaşırın içine kamufle olur. Mini karın germe yöntemiyse kasık üstünde biraz daha küçük bir kesi ile yapılır, sadece orta hatta kısa bir iz kalır. Germe işlemi sınırlı olacağından göbek çevresinde iz olmaz. Mini karın germe kasık üstü ile göbek arasında yapılır, göbek deliğine dokunulmaz, karın gerginleştirilip dikişler atıldıktan sonra göbek deliği biraz aşağı çekilir.

Ancak unutulmamalıdır ki karın germe ameliyatı sağlıklı bir şekilde kilo vermenin ya da uygun bir egzersiz yönteminin yerini tutmak amacı ile yapılmaz. Karın germe ameliyatının sonuçları teknik olarak kalıcı olsa da kilonuzda oluşabilecek değişimler sebebi ile olumsuz etkilenebilir. Bu nedenle kayda değer oranda kilo vermeyi ya da yakın zamanda gebelik planlayan kadınlar karın germe ameliyatını erteleyip daha sonra yaptırmayı düşünebilirler.

Ameliyat sonrası hastanın birkaç gün hastanede kalması gerekebilir, bu süreye uygulanan yönteme göre karar verilir. Karın germe ameliyatı sonrasında ilk birkaç gün karın bölgesindeki gerginlik nedeni ile eğik bir vaziyette yürünür sonraki günlerde aşamalı olarak dik konuma geçilir. Ameliyat sonrasında genelde 10 gün içinde büyük oranda normal hayata dönülür ancak ilk bir ay ağır hareket ve spordan kaçınılmalıdır. Hastaya özel korseler giydirilerek sosyal ve iş hayatına en kısa sürede kavuşması sağlanır. 6-8 hafta sonunda spor aktiviteleri yapılabilir hale gelinir.

Son olarak, hastalar tarafından merak edilen konuların birisi de karın germe sonrası gebelik durumunda gebeliğin olumsuz etkilenip etkilenmeyeceğidir. Karın germe ameliyatı sonrası hamile kalınabilir. Karın germe yaptırmış olmanız hamile kalamayacağınız anlamına germez. Ameliyat olmak hamileliğe engel değildir. Ancak kendi pratiğimde karın germe ameliyatı sonrası en az 6 ay geçtikten sonra gebe kalınmasını öneriyorum. Bu süreden sonra rahimin büyümesiyle karın derisindeki genişleme sorunsuz şekilde olmaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

A. Tolga Eryılmaz Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

A. Tolga Eryılmaz

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi Doç. Dr.

Randevu al