Yanak Estetiği

Dışarıdan görülen bir iz bırakmadan sadece ağız içerisinden yapılan birer santimetrelik kesiler ile yanakta dolgunluk yapan yağ yastıklarının çıkarılması işlemidir. Hem kadınlarda hem erkeklerde uygulanabilir. Yanaklarındaki dolgunluktan ve çene kenarındaki sarkmadan şikayetçi olan kişilerde bu yöntemle düzgün bir yanak görünümü elde edilir. Sonraki süreçte derinin elastik yapısı nedeniyle sıkılaşması sonucu elmacık kemikleri belirginleşmeye başlar, çene kenarındaki sarkma görüntüsü azalır. Bişektomi sonrasında yanaklarda çökme veya sarkma oluşmaz.

Hastanın tercihine göre lokal veya genel anestezi ile uygulanabilen işlem yaklaşık 30 dakikada tamamlanır. Her yanaktan 2 – 7 (ortalama 2,5) mililitre arasında yağ çıkartılır. Basit bir işlem gibi görünse de cerrahın bu konudaki deneyimi önemlidir. Ciddi asimetrisi olan kişilerde alınacak yağ miktarının belirlenmesi, operasyon sonrası çene-yanak üçgeninin kişiye özel olarak oluşturulması cerrahın bu konudaki tecrübesi ile doğru orantılıdır.

Ameliyat sonrasında ağız içerisindeki dikişler 1-3 hafta içerisinde erir ve kendiliğinden kaybolur. İlk iki gün yumuşak gıdalarla beslenilir, sonrasında normal beslenmeye dönülür. İlk beş gün mutlaka ağız gargarası yardımıyla ağız hijyeni gereklidir.

Ameliyat sonrasında ciddi bir ağrı olmaz. Yanak bölgesindeki hafif hassasiyet de genelde birkaç gün içerisinde kaybolur. Yanaklarda genelde bir hafta süren hafif bir şişlik olur. Aynı gün istirahat sonrası istenirse ertesi gün işe geri dönülebilir. Yanaktaki değişim 3-4 hafta sonrasında fark edilmeye başlar, ancak nihai görüntünün oluşması ortalama 6-12 ay sürer.

Bişektomi ameliyatı ile elde edilen etkiler şunlardır;

  • Alt yüzdeki oval görüntünün sivrileşmesi
  • Çene kenarı (jawl line) sarkmasının azaltılması ve/veya geciktirilmesi
  • Dudak kenarı ve nazolabial (burun – dudak arası) çizgilerin hafiflemesi
  • Yanaklardaki incelmeyle göreceli olarak dudakların daha büyük görünmesi
  • Elmacık kemiklerinin belirginliğinde artma
  • Elmacık kemikleri ve yanak arasındaki alanda makyajsız belirginleşme

Gamze oluşturma

Yanak gamzeleri yüzde güzellik sembollerinden sayılmaktadır. Ancak doğuştan gelen bir özellik olduğundan herkeste bulunmaz. Mimik kaslarından zigomatikus majör kasının normalden kısa olmasına bağlıdır. Tek taraflı veya iki taraflı olabilir.

Yaklaşık yarım saatlik bir işlem sonrasında gamze elde etmek mümkündür. Lokal anestezi ile ağız içerisinden küçük kesiler yardımıyla dışarıdan görülen bir iz bırakılmadan bir miktar doku çıkartılması ve mimik kaslarına hafif bir tespit yapılarak yanak gamzesi oluşturulur.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

A. Tolga Eryılmaz Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

A. Tolga Eryılmaz

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi Doç. Dr.

Randevu al