Karın Germe Ameliyatı Nedir? Karın Germe Ameliyatı Öncesi ve Sonrası Süreçleri

Estetik Operasyonlarda Zamanlama

Her bayan duruşu ve güzelliği ile bakımlı görünmek ve çevresindekileri etkilemek istemektedir. Sağlık ve teknoloji alanındaki birlikte gelişim ile bunu sağlamak giderek kolaylaşmaktadır. Günümüzde arzu eden herkes estetik uygulamalar sayesinde sağlıklı bir görünüme sahip olabilmektedir. Ancak birçok şeyde olduğu gibi bu tarz kişinin görünümünü yenileme süreci içinde doğru olan zamanı seçmesi büyük önem taşımaktadır.

Yukarıda da bahsedildiği gibi estetik operasyonlarında kişilerde uygulanması konusunda uygun zamanlar bulunmaktadır. Bunu örneklemek gerekirse; bahar döneminde göğüs ya da karın operasyonlarının yapılması için uygun dönemlerdir. Ayrıca yazın aylarının son dönemlerine doğru burun yüz veya yağ enjeksiyonu operasyonlarının yapılabilmesi için en uygun zamanlar olmaktadır. Bu hususlarda en doğru tıbbi bilgileri, doktorunuzla karşılıklı görüş alışverişi yaparak karara bağlamanızı öneririz.

Karın Germe Ameliyatı Nedir?

Karın germe ameliyatı; bu konuda uzmanlaşmış olan estetik cerrah doktorları tarafından yapılmakta olan, karınlarının deri kısmında çatlaklar ve/veya sarkıklar bulunmakta olan bireylere uygulanan bir cerrahi yöntemdir. Bu operasyon ile; kişinin karnının ön kısmında bulunmakta olan fazla yağlar ve sarkmış olan deriler alınmaktadır. Böylece zayıflamış olan karın kasları gerilmek suretiyle daha sağlamlaştırılmaktadır.

Kişinin göbek ve karın kısmı daha ideal bir görünüme kavuşturulmaktadır. Bu süreçte kalıcı izler kalabilmektedir fakat iz yeri, bireyin iç çamaşırının içinde kalacak şekilde ayarlama yapılmaktadır. Karın germe ameliyatı; rahim ve yumurtalık ameliyatları ile birlikte gerçekleştirilebilmektedir. Ameliyatın süresi ortalama 1,5 – 4 saat arasında değişmektedir. Kişinin iyileşmesi ise 10 – 14 gün arasında değişme göstermektedir.

Operasyon geçirmiş olan kişinin hastanede kalma süreci genellikle bir gece ile sınırlı kalmaktadır ancak kişilerin durumuna göre değişme gösterebilmektedir. Hastaların işlerinin başlarına geçebilmesi, 2 – 4 hafta sonra mümkün olabilmektedir. Bu operasyon sonrasında uygulamayı yapan cerrahlar, hastalarına 2 ay kadar aktif olarak spor yapmamalarını ve korse kullanmalarını tavsiye etmektedir.

Karın Germe Ameliyatı Öncesi

Karın germe ameliyatını yaptırmaya karar verdiyseniz; ameliyat tarihinden en az 4 hafta öncesinde sigara kullanımını bırakmanız gerekmektedir. Ayrıca ameliyatın gerçekleşmesinden sonrada en az 2 hafta süre ile sigara kullanmamanız uygun olacaktır. Bunun yanı sıra zayıflama ilacı ve antidepressan özelliği olan ilaç kullanımı varsa, cerrahın uyarısına uygun olacak şekilde ameliyat tarihinde 3 hafta kadar önce bırakılması uygun görülmektedir.

Şayet vücudun herhangi bir yerinde iltihaplı bir durum varsa; ameliyatın tarihi bu durumun geçmesine kadar ertelenmelidir. Şeker hastalığı olan kişilerde, doktor kontrolünde olmak üzere, kişide şeker ayarlaması yapılmaktadır. Çünkü şeker seviyesi ayarlanmaksızın ameliyat yapılması doğru bir hareket olmayacaktır.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası

Ameliyat sonrasında en çok dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi, kişinin kendisini güneşten koruması gerektiğidir. E vitamini ya da aspirin tarzındaki kanın pıhtılaşmasını zorlaştıran ilaçlardan kaçınılmalıdır.

Ameliyat sonrasında ilk günlerde şişliklerin olması ve dolayısıyla ağrıların yaşanabilmesi sebebiyle doktor kontrolünde olmak şartıyla ağrı kesici ilaçlardan yardım alınabilir. Karın germe ameliyatı esnasında kullanılmış olan lastik drenler, yaklaşık olarak 1 ila 3 gün arasındaki süreçte çıkarılmaktadır. Dikişler ise 1 – 3 hafta arasında alınmaktadır. Ameliyat geçirmiş olan kişinin hastanede kalma süreci kişiden kişiye değişme göstermekle birlikte ortalama olarak 1 gecedir.

Hastanın tamamen eski haline dönebilecek kadar enerjik olması birkaç ay sürebilmektedir. İlk 3 – 6 aylık süreçte pembe ve mor renkteki yaralar iyileşme gösterecektir. 9 – 12 ay sürecinde ise bu renkler tamamen soluklaşacaktır. Kalıcı olabilen bu izler, bikini bölgesinin altında kalacağı için rahatlıkla gizlenebilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Seyit Ali Kızılkaya Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)