Kendini Tanıman İçin 10 Soru

Yazar Sema Nur Yaprak • 4 Ocak 2024 • Yorumlar:

Zaman zaman kendimizden uzaklaştığımızı düşünür ve bu yüzden kendimizle olan bağlarımızı zedeleriz. Böyle zamanlarda durup bir iç sorgulama yapmamız gerekir. Fakat çoğu insan neyi nasıl sorgulayacağını tam olarak bilemez. Kendimizi tanımanın en iyi yolu, kendimizin farkında olmaktır. Farkında olmak, kendine yaklaşmanın ve dinlemenin ilk basamağıdır. Sen de böyle bir süreçten geçiyorsan aşağıda senin için hazırladığım sorulara göz atabilirsin. İşte sen de kendinden uzaklaştığını düşünüyorsan cevaplandırabileceğin 10 soru, istediğin sorudan başlayabilirsin:

1- Hangi zamanlarda, ne yaparken kendini canlı ve üretken hissedersin?

2-Hayatında memnun olmadığın şeyler varsa seni bunları bırakmaktan ya da vazgeçmekten alıkoyan şeyler nedir?

3- Bu dünyada nasıl bir iz bırakmak istersin?

4- Seni 3 kelime ile tanımlayan şey nedir?

5-Enerjinjn kaynağı içsel mi yoksa dış faktörlerden mi güç alırsın? Kaynakların nelerdir?

6- Kendine nasıl davranıyorsun? Affedici ve şefkat dolu musun yoksa kendine karşı acımasız ve yargılayıcı mısın?

7- Kendine güvendiğin alanlar nelerdir?

8- Son zamanlarda seni üzen, hayalkırıklığına uğratan şeyler nedir? Aralarında değiştirebileceğin ve degistiremeyeceğin şeyleri ayırt edebiliyor musun?

9- Başkalarına davranış biçiminle kendine davranış biçimin arasında fark var mı? Kendine karşı çok katı olduğun bir durumda başkasına tavrın nasıl olurdu?

10- Gece uyurken her şeyi değiştirme gücü olan bir peri gelse ve tüm problemleri çözmüş olsa ama senin bundan haberin olmasaydı, uyandığında nelerin değiştiğini fark ederdin?

Bu soruları istersen kendine bir gün ayırıp hızlı bir şekilde, istersen her güne bir soru seçerek yavaş bir şekilde 10 güne yayarak cevaplandırabilirsin. Unutma, doğru cevap yok! Buradaki tek doğru kendine ne kadar yaklaştığın, bağlarını ne kadar onardığın. Kendine yaklaş, kendini dinle ve adımlarını at!

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Sema Nur Yaprak Psikoloji, Aile Danışmanlığı Psk.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Sema Nur Yaprak

Psikoloji, Aile Danışmanlığı Psk.

Randevu al