Kilo Verdirmeyen 5 Yöntem

Yazar Fatih BıçaklarDiyetisyen • 3 Mart 2021 • Yorumlar:

Kilo…

Ne kısa bir kelime, ne derin anlamlar…

Kilo, sanki hayatımızı belirleyen ve stresli düşünceleri bize getiren kadim bir felsefe gibi.

Sanki bin yıllardır yazılı olmayan ama bilinen ve uygulanan bir tabu gibi.

Üzerine kitapların yazıldığı ve anlamakta kelimelerin hala yetersiz kaldığı 4 harf.

Buna gerek var mı? Yani binlerce kitabın her birinin farklı olmasına…

Bir grup çıkar der ki ‘’haftada 5 kilo verdiren diyet’’, diğer, çıkıp der ki ‘’detoksla bedenini arındır’’ ve gruplar bitmez; çoğu çıkarları için, ticari kaygısı için insanların kolay yönelimini bilerek hareket eder.

Evet net doğrusu bu;

Sizin kaygılarınızı çok iyi biliyorlar ve insanlığın her zaman kolaya kaçmaya meylini de biliyorlar ve size diyorlar ki ‘’uğraşma, kolayı var’’.

 

Diyelim ki sağlığı düşünmediniz, peki doğruluğunu sağlam şekilde araştırmak nerede kaldı? Kilo verdirmeye değil de ilk olarak sağlık ibaresini ilk başta tutalım. Sağlık ibaresini en önemli noktaya koyduğunuz an itibari ile inanın kilonuz fazla ve sağlıksız iseniz o kilo sizden gidecek.

Çünkü kilo, onu gerçekten sağlıkla istemeyen kişide kalmaz.

 

Sizi ticari kaygılarınıza alet etmelerine izin vermeyin ve gelin o kaygılarla söylenen safsataları bir daha yapmayın.

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim; bazı doğruların da yanlış lanse edilmesi can sıkıcı bir durum. Yapılması doğru ama pazarlama ile aşırı doz uygulamalar ile sağlıksız hale gelebiliyor.

 

Bu uygulamaların doğrularını söyleyince zaten ne olduklarını anlayacaksınız:

 

  1. Sirkeli ve limonlu suyu sabah kalkıp içince kilo verdirmez.

Sirke, limon ve su yararlı kaynaklardır ve tüketilebilir. Sabah kalkınca tüketilmesi mide problemi olanlar için risklidir. Problem yoksa tüketilebilir ama kilo vermek için net bir etkisi yoktur.

  1. Yoğurt, pul biber, maden suyu kürü yatmadan önce tüketimi kilo verdirmez.

Üçü de yararlı kaynaklardır. Gündüz ara öğün olarak tüketebilirsiniz. Yatmadan önce bir şeyler tüketmek mide, bağırsak problemlerine, reflü-gastrit gibi problemlere yol açarken gece yemek dinlenecek metabolizmaya terstir.

  1. Korse takmak ter attırır ama zayıflatmaz.

Terliyorsunuz diye kilo vermek zorunda değilsiniz. Yağları yakmıyorsunuz sade sıcaklık ile sıvı çıkışını artırıyorsunuz. O sıvıyı da yerine koymalısınız.

  1. Glutensiz beslenmek herkes için gerekli değildir

Gluten; arpa buğday, çavdar, yulaf gibi ürünlerde bulunur. Bağırsaklarında glütene hassasiyet veya çölyak hastalığı yoksa kişinin bunu çıkarması kilo anlamında bir değişiklik oluşturmaz.

  1. Bitki çayları zayıflatmaz

Bitkiler etkileri ile birbirinden ayrılır. Size kilo verdirme ile vaat edilen, vücuttaki suyu dışarı atmaktır. Dışarı atılan su ile ani yüksek kilo düşüşü yaşayabilirsiniz. Ardından bu sıvı zaten yerine geleceği için eski kilonuz yerine gelir. Bitki çaylarında aşırı karışım ve aşırı tüketim ile bağırsak, mide, karaciğer, kalp, böbrek gibi organlar kötü etkilenebilir. Uzman ile karar verin, yasak değil ve tüketmeyin demiyorum ama kilo verdirmez su kaybına neden olur. 

Yani kısacası, vücudu kandırmaya çalışmayın. Nasıl alıyorsanız sağlıklı şekilde uzman ile o yöntemleri düzelterek kayıp sağlayın. Sağlığınız en değerliniz, iyi haftalar dilerim.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)