Kış Aylarında Beslenmenin Önemi

Yazar Özge AykırDiyetisyen • 7 Mart 2018 • Yorumlar:

Hepimiz bu o mevsimlerde hasta olmamak için çok çalışıyoruz; daha sıkı giyiniyoruz, daha sıcak şeyler içiyoruz, daha çok şeyler yiyoruz. Biliyoruz ki ne kadar çok enerji alırsak o kadar çok koruruz kendimizi soğuk hava şartlarından. Ancak soğuktan korunayım derken fazla kilolarla da karşılaşıyoruz. Bununla birlikte "nasıl olsa kalın giyiyorum"un rahatlığı, düşen D vitamini seviyemiz, çok daha hareketsiz yaşam, uzun geçen kış geceleri ve içtiğimiz su miktarının azalmasıyla metabolizmamız da iyice yavaşlıyor. Oysa ki hem doğru beslenip hem de hastalıktan korunabilirsiniz.

Öncelikle antioksidan kaynaklarını hayatımıza katmalıyız. Suyumuzun içine zencefil, birazcık bal, biberiye, tarçın, limon, greyfurt gibi vitamin deposu besinleri koyarak renklendirebiliriz. Istersek sıcak olarak da tüketebiliriz.

Ceviz, çiğ badem, fındık gibi yağlı tohumlar hem omega 3 kaynağı olarak bağışıklığınızı güçlendirir hem de yağlı içeriklerileriyle tok kalmanıza yardımcı olurlar.

Günde 2 fincan yeşil çay tüketebilirsiniz. Hem içeriğindeki antioksidanlarla metabolizmanızı hızlandıracak hem de sıcak sıcak içinizi ısıtacaktır.

Propolis, balık yağı, multivitamin takviyeleri gibi destekleri bu dönemde özellikle kullanmaya özen gösterebilirsiniz.

Mutlaka bu mevsimlerde D vitamini seviyenizi ölçtürmenizi tavsiye ederim. Çünkü eksikliği yorgunluk, halsizlik gibi şikayetlere yol açabileceği gibi her 3 kişiden 2 sinde maalesef görülmekte.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)