YEŞİLÇAYIN FAYDALARI NELERDİR?

Yazar Özge AykırDiyetisyen • 21 Aralık 2017 • Yorumlar:

Yeşil çay hemen hemen hepimizin hayatında az çok yerini aldı. Yeşil çayın en önemli özelliği çok iyi bir antioksidan kaynağı olmasıdır. Siyah çayın işlenmeden kurutulmasıyla elde edilir ve bir çok aromaya yakışmasıyla herkesi kendine hayran bırakabilir. Peki neden yeşil çayı hayatınızda yer vermelisiniz?

Öncelikle içerisinde bulunan “epi-gallo-kateşin-3-gallat” adı verilen antioksidan sayesinde vücuttaki yağ yakımı etkisini arttıran özeliği bulunmaktadır. Kansere karşı koruyucudur ve kötü kolesterolü düşürdüğü bilinmektedir. Yeşil çayın faydaları arasında kan şekerini kontrolüne yardımcı olması da sayılabilir ve tok kalmanıza yardım eder. Cildiniz için doğal bir koruyucu etkisi gösterir ve parlaklık verir. Stresi azaltarak yorgunluk, halsizlik hissini ortadan kaldırır; enerji verir.

Dikkat etmeniz gerekenler ise gereğinden fazla tüketilmesi aşırı kafein tüketimine neden olduğu için önerilmemektedir. Aynı zamanda diüretik etkiye sahip olması çok daha fazla idrara çıkmanıza sebep olacağı için su tüketimini ihmal etmemeniz önemlidir. Eğer uyku probleminiz var ise çok geç saatlerde tüketmemeye özen göstermelisiniz.

Günde 2-3 fincan yeşil çay tüketimiyle metabolizmanızın hızına hız katın ;)

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)