Kızlık Zarının Ne Zaman Yırtıldığı Bilinebilir Mi?

Kızlık Zarının Ne Zaman Yırtıldığı Bilinebilir Mi?

Eğer kızlık zarının yırtılması durumu 7 – 10 gün içindeki bir süreçte gerçekleşmişse; bu zar yırtılması durumu saptanabilmektedir.Ancak belirtilmekte olan bu süreden daha uzun bir süre geçmişse ne zaman yırtıldığı konusunda bir tahminde bulunmak mümkün değildir.

Yırtılmış Olan Zar Tekrar İyileştirilebilir mi, Kapatılabilir Mi?

Yırtılmış olan kızlık zarı hiçbir surette eskisi gibi iyileşip kapanamamaktadır. Günümüzde kızlık zarı dikimi yöntemi ile bu zarın tamiri elbette mümkündür ancak kızlık zarını tamamlayacak olan parçalar kaybolmadığı sürece. Bu konuda süre önem arz etmemektedir. Yani kızlık zarının ne zaman yırtıldığı, onarımına bir etki etmemektedir. Bu hususta; kişinin cinsel ilişkiye girme sayısı ve çok doğum yapmış olması durumu olumsuz yönde etkilemektedir. Çünkü kızlık zarına ait olan kalıntılar bu durumlar sonrasında pek kalmamaktadır. Eğer parçalar bulunamaz ise de onarımı gerçekleştirilememektedir.

Kızlık Zarının Dikildiği Başka Kişilerce Anlaşılabilir Mi?

Kızlık zarının dikildiği partner veya karşı taraf tarafından anlaşılamamaktadır. Ancak bu konuda uzmanlaşmış olan bir doktor bunu anlayabilmektedir.

Kızlık Zarının Tamiri Nasıl Gerçekleştirilmektedir?

Bu tamir işlemi, hasta açısından ağır bir ameliyattır çünkü psikolojisini direkt etkilemektedir. Bu sebeple genel olarak genel anestezi yöntemi tercih edilmektedir fakat hastanın tercihine göre lokal olarak anestezi ile de gerçekleştirilebilmektedir. İşlem yaklaşık olarak 30 dakika sürmektedir. Hasta ameliyat sonrasında bir müddet dinlendikten sonra normal hayatına dönebilir. 2 gün süre ile ped kullanması uygun görülmektedir. Ameliyatın yapıldığı aynı gün duş alma özgürlüğü vardır. Fakat ameliyat bölgesine pek ellenmemesi ve kişinin tuvalet temizliğine özen göstermesi gerekmektedir.

Bir defa tamiri yapılmış olan kızlık zarının tekrar tamiri yapılabilmektedir ancak önceden de belirtildiği gibi kızlık zarı parçalarının yerinde duruyor olması gerekmektedir.

Kızlık Zarının Dikimi İlişkiden Ne Kadar Süre Önce Gerçekleştirilmelidir?

Kızlık zarının onarılması hakkında kararlara muayene esnasında karar verilebilmektedir. Bu durum kişiden kişiye yani duruma bağlı olarak değişmekle birlikte; işlemin 2 gün önce gerçekleşmesi yeterli olabileceği gibi 2 ay önceden yapılması uygun olan durumlarda vardır.

Vajinoplasti

Vajina Daraltma İşlemi Kimlere Yapılır?

Vajina daraltma uygulaması en çok normal doğum ile doğumunu gerçekleştirmiş bayanlarca ilgi görmektedir. Çünkü normal doğum yapmış olan bayanlarda vajen kasları gevşemekte ve bunun sonucu olarakta kişi partneri ile ilişkisi esnasında çok mutlu olamamaktadır. Genel olarak karşılaşılan sıkıntılar; vajinanın yeterli kavramayı gerçekleştirememesi ve vajinadan ilişki esnasında ses gelmesi üzerine olmaktadır. Hasta ne kadar çok doğum gerçekleştirmişse bu olumsuzluğun etkisi daha çok artmaktadır.

Tedavisi ihmal edilen durumlarda; yaşın ilerlemesiyle birlikte idrar kaçırma, kalın bağırsak ve idrar torbasının sarkması ve hatta rahmin sarkması durumları ile karşılaşılabilmektedir. Vajen genişliğinden söz edilebilmesi için; bir bayanın vajinasına 2 parmağını yerleştirmesi ve bu durumda rahat kavrama ve sıkma hareketlerini yapıp yapamaması ile kendisini test edebilir.

Vajen Genişlemesinin Sebepleri Nelerdir?

  • Yapısal olarak vajeni büyük olan bayanlar olmaktadır.
  • Birden fazla normal doğum gerçekleştirilmesi,
  • Doğum yırtıklarının oluşması,
  • Müdahaleye gerek duyulan zor doğumlar,
  • İri boyutta bebek doğrulması,
  • Doğum dikişlerinin mikrop kapması veya açılması durumları,
  • Yaşın ilerlemesi ile bağlantılı olarak vücutta doku elastikiyetinin kaybedilmesi durumları neden olabilmektedir.

Ameliyat Nasıl Gerçekleştirilmektedir ve Ne Kadar Sürmektedir?

Bu işlemin hasta açısından psikolojik boyutunun küçümsenemeyecek seviyede olması nedeniyle genel anestezi ile gerçekleştirilmesi uygun görülmektedir. Bunun yanı sıra ”Epidural Anestezi” yani hastanın belden aşağısının uyuşturulması yöntemi ile de işlem gerçekleştirilebilir. 30 – 45 dakika arasında değişen süreçte işlem tamamlanmaktadır. Bu işlemde en çok tercih edilen uygulama yöntemi; hastanın vajinasının arka duvarından girilmek suretiyle gerçekleştirilen daraltma yöntemidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Seyit Ali Kızılkaya Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)