Koenzim Q10 Desteği

Yazar Dilara GüneyDiyetisyen • 15 Ağustos 2018 • Yorumlar:

Koenzim Q10, özellikle iyi yaşlanmak isteyenlerin rahatlıkla tercih edebileceği bir destek ürünüdür!

Yaşam süresinin uzaması ile birlikte baş etmemiz gereken hastalıklarda beraberinde artıyor. Kanser, kalp damar hastalıkları, bellek problemleri, hipertansiyon veya kas güçsüzlükleri ile mücadelede koenzim Q10 önemli bir destek olarak görünüyor. Koenzim Q10 doğal olarak birçok besinin içerisinde bulunuyor. En fazla da kırmızı ette, balık ve yumurtada rastlanıyor. Yağlı tohumlar, yeşil yapraklı yiyecekler ve meyvelerde de var. Bitkisel besinler içinde bu maddeyi en çok bulunduranlar portakal, çilek, karnabahar ve susam tohumu.

  • Hücrede, enerji üretiminden antioksidan korumaya kadar pek çok alanda kullanılıyor. Hücrenin enerji üretim merkezleri olarak çalışan mitokondrilerde enerji üretimine katkı sağlıyor. Bunu moleküllere elektron taşıyarak başarıyor. Sonuçta hücresel enerjinin önemli bir kısmını üreten mitokondriler de ATP üretimine katkı sağlıyor ve üretilen ATP’den enerji elde edilmesine yardımcı oluyor. Kısacası hücresel enerji istasyonlarımızın tıkır tıkır işlemesi için bu doğal maddeye çok ihtiyacımız var. Miktarı fazlalaştıkça hücrenin enerji üretimi de artıyor. Enerjisi yeterli olan bir hücre daha genç kalıyor, daha geç yaşlanıyor, daha uzun yaşıyor.

  • CoQ10’nun güçlü bir antioksidan kapasitesi de var. Hücreleri paslandıran ve yaşlandıran oksitleyici serbest radikallerin zararlarını azaltıyor.

  • Bu maddenin kanserden koruyucu özelliği olduğu da belirtiliyor. Kanserle savaşı kolaylaştıran enzimlerin tamirini kolaylaştırıyor.

  • CoQ10 düzenli olarak kullanıldığında kan basıncının ayarlanmasını kolaylaştırıyor. Tabii ki bu maddenin tansiyon ilaçlarının yerini tutması söz konusu değil ama besin desteği olarak bu maddeyi kullananlarda kan basıncının ayarı kolaylaşıyor.

Kısacası koenzim Q10, iyi yaşlanmak isteyenler için mükemmel bir tercih. Bu maddeyi hem beslenmenize ekleyip hem de destek ürün olarak alıp kullanabilirsiniz. Yağda eriyen bir madde olduğu için, tok karınla kullanmanız daha doğrudur. Güvenilir bir ürün almak için, mutlaka eczacınıza danışınız.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)