Konfor Alanı Nedir, Konfor Alanından Nasıl Çıkabilirim?

Yazar Fadime AvcıPsikolojik Danışman Ve Rehber • 13 Haziran 2022 • Yorumlar:

Konfor Alanı, kişinin kendini iyi, rahat ve güvende hissettiği bir alandır. Bu alan kişiye çok tanıdık gelen şeylerin olduğu, her şeyi kolay kontrol edebildiği ve risk almadığı bir psikolojik alandır.

Yani konfor alanı kişinin ezbere bildiği bir alandır ama gelişim ve öğrenme bu alanda gerçekleşmiyor maalesef. Eğer bir şeye başlamak, gelişmeye ve öğrenmeye dayalı bir şeyler yapmak istiyorsak konfor alanından çıkmamız lazım.

Peki bunu nasıl yapabiliriz?

KONFOR ALANINDAN NASIL ÇIKILIR?

1. Karar Verin

Güvenli olduğunuz alandan çıkmak için öncelikle kararlı olmanız gerekli çünkü bu güvenli alan en ufak pürüzde sizi yine içine çekebilir. Özellikle bir şeye karar verip yeni başladığınız zamanlarda tabi ki karşınıza zorluklar, engeller, başarısızlıklar çıkacaktır. Konfor alanı tam da bu zamanlarda sizi geri çağıracaktır. Buna karşı durabilmek için kararlı olmanız gerekli.

2. Ertelemeyin

Doğru anın gelmesini beklemek yerine harekete geçin çünkü doğru anın ne zaman olduğunu işaret eden bir şeyimiz yok maalesef. Aksi halde doğru zamanı beklerken belki de sadece zaman kaybetmiş olabiliriz. 

3. Yenilgilerden Tecrübe Kazanın

Yaşadığınız yenilgiler tabiki moralinizi ve modunuzu düşürebilir bu normaldir ama önemli olan sürekli o modda kalıp kendinizi aşağı çekmek yerine nerede hata yaptığınızı ve bunu tekrarlamamak için neler yapabileceğinizi düşünmek ve planlamak olmalıdır. Karşınıza çıkan her yenilgi sizi, o yolda biraz daha profesyonel hale getirecek unutmayın.

4. Sizi Aşağı Çeken İnsanlardan Uzak Durun

Etrafınızda çok fazla konfor alanında kalmaya alışkın insan olursa sizin yaptığınız şeylere, aldığınız kararlara verdikleri tepki yüzünden görünmez çemberinizi aşamazsınız. Bu yüzden sizi aşağı çeken, yaptığınız ve ya yapmak istediğiniz konularla ilgili sizi aşağı çeken insanlardan uzak durun. Bunun yerine mantıklı ve destekleyici yaklaşım sergileyen kişileri tercih edin.

5. Sürekli İlerleyin

Gelişmek ve öğrenmek kolay ve hızlı bir süreç değildir. Yenilgi de yaşasanız, başarı da elde etseniz tek değişmez kural olan sürekli ilerleyin. İlerledikçe kendinize ve yapabileceklerinize daha çok inanacaksınız.

Konfor alanından çıkmak kolay bir süreç değildir ama bir çıktınız mı asıl özgürlük neymiş onu tadacaksınız. 

Unutmayın! Gelişim ve öğrenme ancak konfor alanından çıkınca ortaya çıkar.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Fadime Avcı Psikolojik Danışma ve Rehberlik Psk. Dan.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Fadime Avcı

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Psk. Dan.

Randevu al