Kozmetik Akupunktur

Yazar Hüseyin Avni ÇölFizik Tedavi Uzmanı • 4 Aralık 2018 • Yorumlar:

Akupunkturun kozmetik uygulamalarında temel iki uygulama protokolünden söz edilir. Bunlar, Mei zen protokolü ve yapısal yüz akupunktur uygulamasıdır. Bu iki kozmetik akupunktur uygulaması bir anlamda anti-aginig (yaşlanma karşıtı) tedavisidir. Ciltteki kollajen ve elastin sentezinde artış olduğunun tespit edildiği çalışmalar vardır. Kollajen ve elastinin artması cildin canlanmasını ve elastikiyetinin artmasını sağlar. Bunun sonucunda da kişiler daha sağlıklı ve genç görünürler. Bazı derinleşmemiş kırışıklıkları düzeltir, lekelerin azalmasını sağlar. Cilt altındaki kaslara müdahale olmadığından mimiklerin ve yüz ifadesinin doğallığını kaybetmemesi de kozmetik akupunkturun başka bir özelliğidir. Vücuda herhangi bir ilaç verilmeden, sadece akupunktur iğneleri ile vücudun kendi kendisini onarma mekanizmaları faaliyete geçirilir. Bu nedenle kozmetik akupunktur tedavisinden estetik cerrahi ile elde edilebilecek bir sonuç beklemek doğru değildir. Ayrıca cildin doğal yapısına zara veren ve olumsuz etkileyen durumlarda tekniğin başarısı azalır. Örneğin sigara ve alkol kullanımı, çok fazla güneş ışığına maruziyet, uykusuzluk gibi durumlarda uygulamanın etkinliği azalabilir.

Mei zen kelime anlamı olarak güzel insan anlamına gelir. Adından anlaşılacağı gibi bu uygulama sadece cildi güzelleştirmeyi amaçlamaz. İnsanın iyilik halini sağlamayı yani onu güzelleştirmeyi de amaçlar. Kozmetik uygulamadan önce Çi akışı kontrol edilir ve dengeleme için akupunktur uygulaması yapılır. Ardından yüz veya boyun uygulaması yapılır.

Vücudun kendi kendini onarma yeteneği yaşla azalır. Bu nedenle erken yaşlarda bu uygulamalara başlanırsa sonuçlar daha olumlu olabilir. Yüz için 30 veya 40 yaş civarında, boyun için 40 veya 50 yaş civarında tedaviye başlamak önerilir.

Başlangıç tedavisi 5 hafta süreyle haftada 2 kez uygulanan 10 seanslık kür halinde yapılır. Bu kürler tam zamanında ve eksiksiz olarak yapılmalıdır. Devamında kişinin durumuna göre seansları tekrarlanmalıdır. Bu zaman zarfında alkol alınmamalı, sigara kullanılmamalı, aşırı güneşten sakınmalı ya da güneşten koruyucu kremler uygulanmalıdır. Bol su içilmeli, C, D, E vitamini, kalsiyum, kollajen içeren gıdalar tüketilmelidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Hüseyin Avni Çöl Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon, Akupunktur, Kupa Terapi (Hacamat) Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)