Labioplasti - Vajinoplasti


Genital alanda kişiler bazı sorunlar yaşayabilmektedir. Vajina bölgesinde oluşabilecek olan deformasyonlar ve vajinal sarkmalar olarak adlandırılan, tıbbi sorunlara karşı Labioplasti yapılmaktadır. Labioplasti için genel bir tıbbi tanım yapılması gerekirse, genital olarak iç dudak bölgelerinin kesilmesi ile estetiksel olarak küçültülmesi ve düzeltilmesi işlemine denilmektedir. Estetiksel olarak gösterilse de aslında vajinal alanda dudak büyüklüğünün farklı sebepleri de bulunabilir. Bu nedenle kişilerin kontrol yaptırması ve vajina da dudak büyüklüğüne neyin neden olduğunun bulunması gerekmektedir.

Labioplasti zararlı bir işlem değildir. Kişiler ameliyat sonrasında çocuk sahibi olabilmektedirler. Ameliyat işlemi bunun önüne geçen bir işlem değildir. Vajinal bir ameliyat olan Labioplasti için herhangi bir sınır engeli bulunmamaktadır. Kişilerde özellikle cinsel ilişki sırasında acı ya da ağrı oluşması nedeniyle Labioplasti yapılması uygun görülmektedir. Vajinal dudak büyüklüğü durumu nedeniyle sık sık zorluklarla baş etmek durumunda kalan kişiler için uygun bir işlem olan bu ameliyat ile kişiler etkili bir şekilde kurtulmaktadır. Labioplasti için gelen kişilerin genital alanında dudak büyümesi sorunları genellikle zayıflık, doğum sırasında yırtılma, sık kilo alıp verme gibi durumlar sayılabilir.

Vajinoplasti

Genital estetik kişilerin çok bilmemesine rağmen dünya da ve ülkemizde en sık yapılan ameliyatlardan biridir. Kadın genital organı olarak bilinen vajina, kişinin doğuştan gelen ya da zaman içerisinde belirli nedenlerle oluşan bazı durumlara sahiptir. Bu durumlara bakıldığında ilk olarak doğum sayısının artması söylenebilir. Doğum sayısının arması ile birlikte gözlemlenen vajina sarkması ya da genişlemesi, vajinoplasti ile düzeltilmektedir. Bu genel olarak kişisel sebeplerden biridir. Vajinoplasti için aynı zamanda aşırı kilo alımı ve aşırı kilo kaybı, ilerleyen yaş durumu, menopoz, doğum gibi nedenlerde sayılmaktadır.

Vajina bölgesinde yer alan kaslar yaşlanmaya bağlı olarak ya da diğer nedenlere bağlı olarak zamanla sarkma gösterir. Elastikiyetini kaybeden vajina için vajina kanalını daraltarak, dokuları sıkılaştıran bir ameliyat olan vajinoplasti ameliyatı uygulanır. Genişleyen vajina ile kişiler cinsel anlamda zorluk yaşanabilmektedir. Aynı zamanda vajinoplasti ile düzeltilmemiş ve genişlemiş vajinalarda idrar kaçırma ve organlarda aşağı sarkma gibi durumlar meydana gelmektedir. 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Türker Üstün Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)