Lazerle Kılcal Damar Varis Tedavisi

Yazar Okan Dost • 11 Aralık 2023 • Yorumlar:

Bütün insan vücudunda birçok sayıda kılcal damar bulunmaktadır. Bu damarlar bacak bölgesinde küçük ve ince olarak cilt altından görülmektedir. Genellikle uyluk bölgesinin yan ile arka bölgelerinde ve diz alt bölgelerinde varis şeklinde oluşmaktadır. Bu problem çoğunlukla yetişkin bayanlarda daha çok görülmekte olup kozmetik olarak da problemlere yol açmaktadır. Kılcal damar varisleri görünüm olarak da bacaklarda şişlik, ağrı ve yorgunluk gibi nedenlere bağlı günlük yaşamımızı etkilemektedir. İleri yaşlarda da bu sorun git gide büyümektedir. Bu varislerle beraber dolaşım bozuklukları sorunlarını da aynı anda yaşamaya maruz bırakır.

Kılcal Damar Varisleri Neden Olur?

Lazerle kılcal damar tedavisi açısından kılcal damar varislerinintam olarak neden olan faktörler bilinmemekle beraber genellikle ideal kilonun üzerinde olanlarda uzun süre ayakta çalışmak zorunda olan çalışanlarda aileden gelen kalıtsal faktörlerde aynı zamanda hamile ergenlikle menopoz durumu olan kişilerde çoğunlukla oluşmaktadır.

Lazerle Varis Tedavisi Nasıl Yapılır?

Lazer belli bir bölgeyi hedef alarak o bölgeye verilen çoklu bir ışık demektir. Lazerle verilen ısı bacaklarda oluşan varise sebebiyet veren damarı tahrip eder. Lazerle kılcal damar tedavisi özelinde bunun sonucunda o bölgede yara benzeyen doku oluşur. Kapalı olan damarlar kan dolaşımı kaybederek ölür ve zamanla o damarlar kaybolur. Daha büyük varisler için ise yüzeysel olarak cilt üzerinden atış atan lazer sistemleri tercih edilir.

Lazerle Kılcal Damar Varis Tedavisi Nasıl Yapılır?

Lazerle kılcal varis damar tedavisi cerrahi bir operasyon gerektirmeksizin cildin dış kısmından yapılır. Kılcal damar varis sorununu cilt yüzeyinin hemen altında Lazerle atış yoluyla tedavi edilir. Tedavi seanslar halinde gerçekleşir. Bu seanslar 6-12 hafta aralıklarla yapılır. Aşağı yukarı tedavi 2-3 seans arasında değişir. Ayrıca bu seans sayısı kılcal damar varislerinin yoğunluğuna göre de değişir.

Lazerle kılcal damar varis tedavisi sonrası oluşan kızarıklıklar birkaç saat veya birkaç gün sürebilir. Buda kişinin cilt yapısının hassasiyetine bağlıdır. Lazerle kılcal damar tedavisi sonrası mutlaka güneş koruyucu kullanılmalıdır. Özelliklede güneş altında kalmamaya özen gösterilmelidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Okan Dost Kalp Ve Damar Cerrahisi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)