Lipomatik Sonrası İyileşme Süreci

Bu vakumlama işlemi olarak tabir edilen lipomatik sonrası iyileşme sürecinde vücutta birtakım değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden bir tanesi de ödemdir. Vücudumuzdan bir süre içerisinde atılabilecek ödem meydana gelebilmektedir.

Kısa bir zaman bandında incelme düşünen bireyler için bu durum kötü bir his verse de gayet normal karşılanmalıdır. Çünkü lipomatik sonrası ödem meydana gelmesi gayet normal karşılanacak bir durumdur ki tıpta bu iyileşme sürecinin vücuda kendini hissettirdiği manasını da taşımaktadır.

Çünkü bu ameliyat süresi boyuna 5 litreye kadar da yağ alınabilir. Haliyle de vücudun böyle bir değişime de ayak uydurması biraz zaman alabilmektedir.

  • Lipomatik Sonrası Ağrı

Vücuttan yağ hücrelerinin alınması sonucu kasılmaların meydana gelmesi normaldir. Lipomatik sonrası ağrı da bir hafta içerisinde baş gösterebilecek bir durumdur. Ayrıca dikkat etmeniz gereken bir nokta ise bu ağrıların gündelik hayatınızı etkileyecek bir seyirde izlememesidir. 

Ayrıca bu ameliyat sonrası sizlere verilecek olan korseyi de düzenli bir şekilde kullanmanız mümkün mertebe ağrılarınızın dinmesine yardımcı olmaktadır. 

  • Lipomatik Sonrası Spor

Lipomatik ameliyatı yapıldıktan sonra bölgede morluk ve buna bağlı olarak da hafif şekilde ağrılar meydana gelebilmektedir. 

Ayrıca aynı gün taburcu olup ertesi gün de planlanan bir işiniz varsa yapabileceğinizi size hatırlatmakta fayda var. 

Lipomatik sonrası spor yapmak isteyen kişilerin ameliyat sonrasındaki aşamada 10 gün gibi bir süre beklemeleri doktorlar tarafından genel olarak kabul edilen bir durumdur. Bu süreç içerisinde hafif sporlar yapıldığında, yürüyüşler yapıldığında, iş yerine gidildiğinde ve günlük normal yaşantıda da bir ay süresince korse takılmasının mutlak suretle iyi olduğu ve iyileşme sürecini hızlandırdığı da vurgulamak isteriz.

  • Lipomatik Sonrası Ödem

Lipomatik işlemi uygulandığından sonra meydana birkaç hususun geldiğini belirtmiştik ki bunlardan bir tanesi de ödemdir. Vücuttan atması tahminen 10 gün veya 2 haftalık bir süreyi kapsayan ödem sizler için büyük bir tehlike arz etmediği gibi de korkutmamalıdır. 

Çünkü genel itibariyle lipomatik sonrası ödem ile karşılaşan bireylerin bu durumdan kaygı duyduklarını ve korktuklarını gözle görülür şekilde somut olarak fark ediliyor. Çünkü bu gayet normal karşılanması gerektiği gibi, bu süreci yaşayan herkesin atlattığı bir durum olduğunu unutmamalısınız. Vücut içerisinden alınan yağlarla birlikte vücudun buna vereceği cevap ve uyum süreci biraz zaman alabilir. 

Bu zaman bandında ödemin normal bir durum olduğunu bilmelisiniz. Ödem toplanmasına olarak da vücutta ağrı veya sızı meydana gelebilmektedir. Doktorunuz ise bunları önceden kestirdiği için size reçete olarak ağrı kesici yazmaktadır. 

 

  • Lipomatik Sonrası Sarkma

Lipomatik işlemi yapılmadan önce doktorun genel olarak yaptığı birkaç tetkik bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de cildin esnekliğini uygun görülüp görülmediği incelenir. 

Bunun sonucu da oldukça önemli bir husustur. Cildinizdeki esneklik oranı düşük ise lipomatik sonrası sarkma vücutta görülebilmektedir. Ayrıca bölgede iltihaplanma da meydana gelebilmektedir. 

Az ya da diğer durumda fazla yağ alınması halinde de orantısızlıktan dolayı ciltte yanık tarzı izler meydana gelebilmektedir. Bunun için de genelde uzmanların buluştuğu en büyük nokta şüphesiz bir tanedir. Her yerde lipomatik işlemini yapmamanız önerilmektedir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tayfun Türkaslan Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)