Medikal El ve Ayak Bakımı

Yazar Mukaddes ÖzcanDermatolog • 9 Şubat 2017 • Yorumlar:

El ve ayak bakımının hijyenik bir ortamda steril bir şekilde kişinin durumuna uygun olarak yapılması bu bölgelerde oluşan deri ve tırnak kalınlaşmaları,nasırlar,siğiller,tırnak batmaları,mantar hastalıkları gibi durumlara doktor kontrolünde müdahale edilmesi çok önemlidir.Kliniğimizde bu uygulamalar için gerekli ekipman ve eğitimli personel ile yapılan işlemler şunlardır

1.MEDİKAL EL VE AYAK BAKIMI
2.EL-AYAK PARAFİN UYGULAMASI
3.NASIR BAKIMI
4.BATIK TIRNAK BAKIMI
5.MANTARLI TIRNAK BAKIMI
6.PROTEZ TIRNAK UYGULAMASI
7.KALICI OJE UYGULAMASI-TIRNAK SÜSLEME

MEDİKAL EL VE AYAK BAKIMI
El ayak bakımı gerek kadın gerek erkekler için hem sağlık hem de estetik açıdan çok önemlidir. El ve ayaklarınızı günlük hayatta karşılaşılan olumsuzluklardan medikal bakımlarla koruyabiliriz. Bu işlemler sırasında sterilizasyona çok dikkat edilmeli,tırnak etleri,siğil ve nasırlar kanatılmamalıdır. El ayak bakımı; nasır ve deri kalınlaşmalarının tedavisi, peeling,maske,masaj gibi işlemlerin yanısıra manikür ve pedikürü de içermektedir.

EL AYAK PARAFİN UYGULAMASI
El ve ayak bakımı için doğal hammaddelerden oluşan bu uygulamada tek kullanımlık özel parafin eldivenleri kullanılır. Parafin sayesinde el ve ayak eklemlerinde rahatlama,ciltte yenilenme ve nemlenme sağlanır.

NASIR BAKIMI
Nasır avuç içlerinde olabileceği gibi genelde ayak tabanı ve ayak parmak üstlerinde görülür. Tüm nasır çeşitleri özel cihaz ve uygun frezeler ile alınır.

BATIK TIRNAK BAKIMI
Batık tırnak günlük hayatta karşılaşılan en sık ayak rahatsızlığıdır. Tırnak batması genetik yatkınlık,hatalı kesim,yanlış ayakkabı seçimi,travma gibi nedenlerden kaynaklanır. Kadınlarda topuklu ve sivri burunlu ayakkabılar,erkeklerde geniş gözükmesine rağmen sert bot ve ayakkabılar bu durumu kötüleştirmektedir. Bu nedenlerden dolayı tırnak yatağındaki bozulma sonucunda tırnağın doğal yapısının kaybı batığa neden olur. Batık tırnak tel veya bant takılarak iki şekilde tedavi edilmektedir.

MANTARLI TIRNAK BAKIMI
Hem sağlık hem de estetik açıdan düzeltilmesi gereken bu tırnak problemlerinin çözümü,medikal el-ayak sağlığı ünitelerinde yapılan bakımlarla mümkündür. Mantarlı tırnak bakımı uygulamasında,kalınlaşmış tırnak yüzey özel cihazlar yardımıyla temizlenir,inceltilir. Dış tedaviye daha hızlı cevap vermesi sağlanır.

PROTEZ TIRNAK UYGULAMASI
Protez uygulaması tırnak yeme,tırnaklarda şekil bozukluğu,uzamayan ya da kaza ve hastalık sonucu küçülen tırnaklara estetik görünüm kazandırmak için uygulanan sistemdir.Son derece doğal görünür.Ayrıca tırnak ile bütünleştiği için rahat kullanım sağlar.

KALICI OJE UYGULAMASI
Kalıcı oje uygulamasıyla bozulmayan ojeli ve parlak tırnaklara sahip olabilirsiniz. Kalıcı oje sayesinde iki hafta süresince tırnaklarınız mükemmel görünür. Özellikle tatile çıkarken yapılması önerilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)