MEME AMELİYATI ve EMZİRME

Yazar M. Ferhat Ferhatoğlu • 7 Nisan 2017 • Yorumlar:

Efsane:

Kadınlar göğüs implantları veya meme küçültme sonrasında emziremezler.

Gerçek:

Hamile kalmayı veya çocuk sahibi olmayı planlayan ve öncesinde meme ameliyatı geçirmiş (meme büyütme veya küçültme) birçok kadın emzirmek için uygun olup olmadıklarını sorgular. Bazı kadınların önyargılarına rağmen, cevap genelde evettir.

Meme büyütme ameliyatı sırasında göğüs duvarı ile göğsünüz arasına göğüs implantları yerleştirilir ve bu implantlar yerleştirilirken süt kanalları veya süt salgılanan meme bezlerini engelleyecek şekilde yerleştirilmez. Bazı süt salgılayan dokular meme küçültme işlemi sırasında çıkarılırken, çoğu durumda cerrahi sonrası süt üretimini sağlamak için yeterli miktarda meme dokusu bırakılır.

Meme ameliyatı emziremeyeceğiniz anlamına gelmez, ancak annenin tam bir süt sağlayabileceğinin garantisi yoktur. Meme cerrahisi sırasında kullanılan kesik türü meme ve meme başında süt salgılanmasını uyaran sinirleri kesiyorsa süt sağlama da sınırlı olabilir.

Ameliyattan önce meme cerrahınıza ve bir emzirme danışmanından fikir alınması yaralı olacaktır.

Meme büyütme-küçültme veya meme kaldırma ameliyatı yaptırmanız için çocuk sahibi oluncaya kadar beklemek daha doğru olabilir, çünkü  hamilelikten sonra göğüs dokusu değişeceğinden  eski ameliyat ile yapılan müdahalenin bozulması ve bu nedenle de tekrar cerrahi girişim gereksinimi oluşabilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

M. Ferhat Ferhatoğlu Genel Cerrahi, Metabolik Cerrahi, Cerrahi Onkoloji Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)