Meme Dikleştirme Ameliyatı (Mastopexy, Breast Lift)

Meme dikleştirme ameliyatı fazla derinin çıkarılarak meme dokusunun toparlanması ve sıkılığının artması için yapılır.
Meme dikleştirme veya toparlama ameliyatı fazla derinin çıkarılarak meme dokusunun toparlanması ve sıkılığının artması için yapılır. Bu arada aşağıya yer değiştirmiş emem başı normal pozisyonuna transfer edilir. Bazen de genişlemiş meme başı küçültülür. Kadın memesi sıklıkla, yaş ilerledikçe gençlikteki dolgunluğunu ve şeklini kaybeder. Gebelik, emzirme yaşlanma , kilo alıp verme, yerçekimi ve genetik faktörlere bağlı olarak mem dolgunluğunda azama ve mem cildinin elastikiyetinin kaybı memede sarkmaya neden olur. Meme toplarlama ameliyatıyla memenin büyüklüğü değişmez. Büyütmek veya küçültmek istiyorsanız aynı seansta ek işlemler yapılabilir.
Kimlere Yapılabilir? 
Herhangi bir sağlık problemi olmayan erişkin kadınlara Kilo vermeye bağlı sarkma varsa kilo kaybı durduktan sonra yapılabilir. Memelerinizin düzleşmiş, içi boşalmış ve normal şeklini kaybettiğini hissediyorsanız Meme ucu, memenin alt katlantısının altına sarkmışsa Meme ucu yere bakıyorsa Areolar alan(meme başının etrafındaki pembe veya kahverengi doku) genişlemişse Meme toparlama ameliyatına adaysınız demektir.
Anestezi ve Ameliyat 
Genel anestezi veya sedasyon(damar içi ilaçla uyutma) anestezisi ile yapıyoruz. Ameliyat öncesi çizimler yapılır; çıkarılacak derinin miktarı, meme başının pozisyonu belirlenir. Fazla deri çıkarılarak memeye dolgunluk sağlanır. Ameliyattan sonra bandaj ve plasterlerle meme dokusu desteklenir. Gerekirse dren yerleştirilir. Ortalama iki gün hastanede kalış süresi vardır. On beş gün sonra dikişler alınır. Kol hareketleriyle oluşan ağrının şiddeti birkaç hafta içinde gittikçe azalır. Herhangi bir problem olmazsa hasta 2-3 hafta içinde normal yaşamına dönebilir. Meme başı etrafında ona dik inen ve memenin alt katlantısında ameliyat izi kalır. İlk aylar daha belirgindir, izlerdeki kızarıklıklar zamanla geçtikçe belirginliği de azalır. Zamanla ameliyatlı memede de değişiklikler oluşabilir.
Riskleri 
Tüm ameliyatlarda olduğu gibi anestezi riski vardır. Kanama, enfeksiyon olabilir. Özellikle sigara içenlerde yara yerinde iyileşme problemleri, meme başında tutmama riski daha büyüktür. Meme başında duyu kayıpları ,süt vermede azalma, meme içinde sertleşmeler(yağ nekrozu) olabilir. Asimetri, şekil bozuklukları, düzensizlikler nedeniyle bazen revizyon ameliyatları gerekebilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Bilge Türk Bilen Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi, El Cerrahisi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Bilge Türk Bilen

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi, El Cerrahisi Prof. Dr.

Randevu al