MEME (GÖGÜS) BÜYÜTME

GÖĞÜS BÜYÜTME AMELİYATI ( AUGMENTASYON MAMOPLASTY)

Göğüslerin vücudunuza göre çok küçük olması veya sizin istediğiniz ölçülerde olmaması meme protezi ile göğüs büyütme ameliyatı olmanız için en önemli sebeplerdendir. Bazı genetik hastalıklar sonucu da veya meme kanseri sonrası göğüsleri alınmış kişilerde de sağlık sebebiyle göğüs büyütme ameliyatı yapılabilir.

MEME(GÖĞÜS) PROTEZİ AMELİYATI NASIL BİR SÜREÇTİR?

Göğüs büyütme ameliyatı ortalama 1 saat olup ameliyat öncesinde muayene edilirsiniz ve gerekli ölçümler sonrasında sizin de isteğiniz doğrultusunda vücut yapınıza en uygun meme protezi(göğüs silikonu) seçilir ve göğüs büyütme ameliyatınız gerçekleştirilir.

MEME(GÖĞÜS) PROTEZİ AMELİYATI VE MEME KANSERİ İLİŞKİSİ

Meme protezi ameliyatı meme kanseri riskini arttırmaz. Ancak konulan protez ileride oluşabilecek kanser dokusunun tetkiklerde görünmesini erteleyebilir yani maskeleyebilir ve geç tanı konmasına sebep olabilir. İleride yaptırdığınız rutin kontrollerde ameliyat öncesi ve sonrası tetkiklerinizle karşılaştırma yapılarak eğer kanser oluşumu varsa erken tanı şansını arttırıyor ve maskelenmeyi veya herhangi bir karışıklık olmasını engellemiş oluyor.

MEME(GÖĞÜS) PROTEZİ AMELİYATI SONRASI İZ KALIR MI?

Meme protezini koltuk altından, meme ucu etrafından, meme çizgisi altından veya karın germe sırasında karın bölgesinden koyabiliyoruz. Bu sayılan teknikler her hastada farklı uygulanmakla beraber en çok tercih edilen yöntemler meme ucu etrafı veya meme altından meme protezinin yerleştirilmesidir. Her iki teknikte de izler çok az kalmakla beraber yıllar geçtikçe tamamına yakını kaybolmaktadır.

MEME SLİKONU (PROTEZİ) KASIN ALTINA MI YOKSA YAĞ DOKUSUNUN ALTINA MI KOYUYORSUNUZ?

Meme protezinin yerleşim yeri kasın altı, meme dokunuzun altı veya dual plan denilen alana olabilir.

Protezin hangi alana yerleştirileceği muayene sırasında genel de belli olmaktadır.

GÖĞÜS BÜYÜTME AMELİYATI SONRASI HAMİLE KALMANIN RİSKİ VAR MI?

Meme büyütme ameliyatı sonrası hamile kalırsanız emzirme dönemiyle beraber memenizde deformasyon ve sarkmalar oluşabilir bu sebeple yakın zamanda hamile kalmayı planlıyorsanız bu ameliyatı doğum sonrasına ertelemenizde fayda var. Ancak konulan meme protezinden uzun süre sonra hamile kalacak ve bu dönemde çok aşırı kilo alıp vermeniz olmaz ise herhangi bir sıkıntınız olmaz ve aynı zamanda konulan meme(göğüs) protezi süt kanallarına herhangi bir zarar vermediği için emzirmeniz de etkilenmez.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Görkem Çalışkan Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)