Meme Küçültme Ameliyatı

Meme küçültme ameliyatı fazla meme dokusunun. yağ dokusunun ve derinin çıkarılarak meme yapısının vücudunuza uygun pozisyona ve büyüklüğe getirilmesidir.
Meme küçültme ameliyatı fazla meme dokusunun. yağ dokusunun ve derinin çıkarılarak memenin vücudunuza uygun pozisyona ve büyüklüğe getirilmesidir. Meme küçültme ameliyatında amaç hem memenize estetik bir görünüm kazandırmak, hem de büyük meme sahibi olmanın dezavantajlarını ortadan kaldırmaktır. Büyük meme; omuz, boyun, sırt ağrısına neden olabilir. Memenin katlantı bölgelerinde ve birbirine temas eden yüzeylerinde pişikler ve yaralara sebep olabilir. Ameliyattan sonra bu şikayetlerde gerileme görülür.
Kimlere yapılabilir?
Ameliyata engel teşkil edebilecek fiziksel bir probleminiz olmamalıdır. Memeleriniz fiziksel aktivitelerinizi yapmanıza engel oluyorsa Memelerinizin estetik olarak görüntüsünden şikayetçiyseniz Boyun, sırt ve omuz ağrısından muzdaripseniz Omuzlarınızda derin sütyen izleri çıkıyorsa Meme altında pişik ve yaralar oluşuyorsa Kıyafet seçiminde zorluk yaşıyorsanız Bu durum sosyal yaşantınızı kısıtlıyorsa Meme küçültme ameliyatına adaysınız demektir.
Anestezi ve Ameliyat
Genel anestezi altında yapılır. Ameliyat öncesi çizimler yapılır, memenin büyüklüğü hasta ile birlikte kararlaştırılır. Meme başının pozisyonu belirlenir. Ameliyattan sonra plaster ve spançlarla meme desteklenir, dren yerleştirilir. Ortalama hastanede kalış süresi 2-3 gündür. Bu süreyi de genellikle drenlerin çıkarılması belirler. 10-15 sonra dikişler alınır, bir ay kadar süreyle kol hareketleriyle ağrınız olabilir. Herhangi bir komplikasyon olmazsa 15-20 gün sonra sosyal yaşantınıza dönebilirsiniz. Meme küçültme ameliyatında en önemli problem kalıcı iz kalmasıdır. Tekniğe göre değişmekle birlikte, meme başı etrafında ona dik bir iz ve alt meme katlantısında (ters T) iz kalır. Başlangıçta daha belirgin olmakla birlikte 1.5-2 yıl sonra iz deri rengine döndükçe daha az belirgin hale gelir. Meme küçültme ameliyatından sonra genellikle boyun, omuz ve sırt ağrılarınız hafifler veya tamamen geçer. Deri altındaki pişik ve yaralar iyileşir. Fiziksel aktivite yaparken yaşadığınız sınırlamalarınız ortadan kalkar.
Riskleri
Tüm ameliyatlada olduğu gibi anestezi riski vardır. Kanama, enfeksiyon olabilir. Özellikle sigara içenlerde yara yerinde iyileşme problemleri, meme başında kısmi tutmama riski daha büyüktür. Dikiş açılması olabilir. Meme başında duyu kaybı, süt vermede azalma, meme içinde sertlikler olabilir. Asimetri, şekil bozuklukları, düzensizlikler, yetersiz küçültme nedeniyle bazen revizyon ameliyatı gerekebilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Bilge Türk Bilen Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi, El Cerrahisi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Bilge Türk Bilen

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi, El Cerrahisi Prof. Dr.

Randevu al