METABOLİZMANI ATEŞLE!

Yazar Gülrüya KurnazDiyetisyen • 22 Ocak 2018 • Yorumlar:

Kış uygulamasına geçen metabolizmayı uyandırmanın vakti gelmedi mi sizce? O halde bahara bir kala, baharatların sihirli dünyasına girip metabolizma hızlandıranlara bi göz kırpalım ne dersiniz?

ZERDEÇAL

Çağın altın baharatı zerdeçal! Sarı renk veren ‘’curcumin’’ adlı kimyasal bileşeni sayesinde, sağlık üzerindeki etkisini katlayan muhteşem bir baharat. Curcumin, serbest radikallerin (toksinlerin) vücuttan atılmasına, hücre DNA hasarını önlemede etkilidir. Böylece yüksek antioksidan özelliği sayesinde hücre yenilenmesini destekleyerek anti-aging etkisi gösterir. Kan şekerinin düşmesine ve insülin hassasiyetine de destek olarak direncin azalmasını sağlar.

ZENCEFİL

Metabolizma üzerine olumlu etkisini duymayan kaldı mı? İçeriğindeki ‘gingerol’’bileşeni metabolizmayı düzene sokmaya yardımcı oluyor. Kafein içermemesine rağmen ^kafein etkisi^ oluşturarak vücutta adrenalin salınımını arttırır. Böylece enerji seviyesini yükseltir. İnsülin salınımı ve hassasiyetini arttırırken vücut lipid profilini iyileştirir. Böylece glisemik kontrolü sağlar.

MUSKAT

Sağlıksız yaşamın baş faktörü stres! Biraz gevşemek ve sinir uçlarını besleyip beyin fonksiyonlarını arttırmak için muskat, doğru tercih. Aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendirerek metabolizmanıza katkıda bulunur.

FitNot: Muskatın fazlası vücutta istenmeyen etkilere sebep olabilir. Bu sebeple, günlük tüketim için küçük bir tutam yeterli.

SAFRAN

Yoğun antioksidan kraliçesi safran! Flavanoidlerden oldukça zengin olan safran, yüksek miktarda antioksidan özelliği taşıyor. Bu özelliği sayesinde hücre yenilenmesine ve bağışıklığın güçlenmesine katkıda bulunurken metabolizmanızı da destekliyor. Salata, çorba ve yemeklerinizde tüketebilirsiniz.

KEKİK

E ve C vitamini, magnezyum minerali zengini canım kekik! Cildinizin parlamasına, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine ve kasların beslenmesine destek.  Hem güzelliğinize hem sağlığınıza yatırım için kekiği masanızdan eksik etmeyin.

Hadi hemen mutfağa girip yemeklerinize sevginizi katıp baharatlarla dans perdesini açın.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)