Mezoterapi Nedir ve Kimlere Uygulanabilir?

Mezoterapi, ilk 1952 yılında Dr. Michel Pistor tarafından geliştirilen estetik amaçlı tıbbi bir işlemdir. Mezoterapi, vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin, enzimlerin tek başlarına veya karışım halinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon tekniği ile uygulanması esasına dayanır. Enjekte edilecek maddeler kişiye ve amaca uygun şekilde seçilmektedir.

Mezoterapi dünya genelinde cilt yenileme, anti-aging, bölgesel zayıflama, sellülit, çatlaklar, lekeler, yara izleri, saç tedavisi, akut ve kronik ağrı, spor yaralanmaları, çeşitli deri hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Mezoterapi cilt altındaki kollajen ve elastin gibi yapıları uyararak etkisini göstermektedir. Bu şekilde o bölgedeki kan dolaşımı, lenfatik dolaşım ve immün cevap düzenlenir.

Mezoterapi hangi durumlarda uygulanır?

  1. Cilt yaşlanması ve sarkması

  2. Leke tedavisi, güneş lekeleri

  3. Deri çatlakları

  4. Sellülit

  5. Kilo kaybı (Lipoliz)

  6. Saç dökülmesi, saç tedavisi

  7. Gözaltı morlukları ve gözaltı torbaları

  8. Alerjiler

  9. Spor yaralanmaları

  10. Vitiligo

  11. Akut ve kronik ağrılar

  12. Fibromiyalji

Mezoterapi hangi durumlarda uygulanmaz?

  1. Gebelerde

  2. Süt veren annelerde

  3. İnme (felç) geçirmişlerde

  4. İnsülin bağımlı diabetes mellitus (şeker hastalığı) olanlarda

  5. Kanser durumunda

  6. Kan pıhtılaşma bozukluğu olanlarda

  7. Kullanılacak ilaçlardan herhangi birisine karşı alerjisi olanlarda

  8. Ürtiker hastalarında

  9. Çoklu ilaç tedavisi gerektiren kalp hastalığı bulunanlarda mezoterapi UYGULANMAZ.

Mezoterapinin özellikleri nelerdir?

Mezoterapide küçük miktardaki ilaçlar mikroenjeksiyon yöntemi ile direkt problemli bölgeye verilmektedir. Bu şekilde sistemik bir etki oluşturmaksızın problem çözülür ve tedaviden maksimum fayda sağlanır.

Mezoterapinin yan etkileri nelerdir?

Enjeksiyon bölgesinde geçici kızarıklık ve morarmalar olabilir. Kullanılan maddeler sistemik dolaşıma karışmadığı için bu etkiler 1-2 gün içinde kaybolur.

Mezoterapi tedavisine cevap ne zaman alınır?

Tedaviye cevap problemin şiddetine, kişinin yaşına ve cilt yapısına bağlı olmakla birlikte 2-3. seanstan sonra görülmeye başlar.

Mezoterapi sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Mezoterapi seanslarından önce ve sonra aspirin gibi kanı sulandıran ilaçlar kullanılmamalıdır. Mezoterapi seansından sonra, uygulama yapılan bölgeye yaklaşık 10-15 saat su değdirilmemelidir. Kot, dar pantolon gibi vücudu saran pantolonlar kullanılmaması tavsiye edilir. Mezoterapi seanslarından sonra 48 saat zorlu hareketler, 10-15 saat banyo ve makyaj yapılmamalıdır.

Saç mezoterapisi

Genetik yatkınlık, çevresel faktörler (stres, sigara, hava kirliliği, UV ışınları), hormonal bozukluklar, besleneme ve uyku düzensizlikleri saçlarda kırılma, dökülme, cansızlaşma ve seyrelmeye neden olur. Mezoterapi uygulamaları ile saç köklerinin kan dolaşımı arttırılır, beslenmesi için gerekli olan vitamin, mineral ve aminoasitlerin saça ulaşması sağlanır. Özellikle bazı tip saç dökülmelerinde iyi sonuçlar alınmaktadır. Hastanın problemine göre haftalık veya iki haftalık seanslar şeklinde 4-10 seans yapılır.

Cilt gençleştirme (Mezolift)

Güneş hasarı ve kollajen kaybı birleşerek cildin dolgunluğunu ve görünümünü bozar. Mezoterapi yoluyla vitaminler, antioksidanlar ve bağ doku maddeleri cilt içine direkt olarak ulaştırılır. Haftalık uygulamalar şeklinde 2-6 seans tedavi yapılır.

Mesolift oldukça etkili bir anti-aging tedavidir. Ciltte kollajen sentezini uyarır; gençleşme, sıkılaşma ve parlaklık oluşur.

Sellülit mezoterapisi

Sellülit her yaş grubu kadın ve erkekte görülebilen bir dolaşım bozukluğudur. Problem genelde hormonal duruma bağlı lenf drenaj sorunu sonrası ortaya çıkmaktadır. Mezoterapi ile cilt altına şırınga edilen maddeler sellülitli alanda kan akımını ve lenfatik dolaşımı düzenler, yağ depozitlerini çözer ve sertleşmiş bağ dokuyu düzeltir. Bu şekilde görünümü değiştirir.

Sellülit tedavisi için mezoterapi ile 4-10 hafta süre ile, haftada bir uygulama ile sonuçlar alınır. Tedavi diyet ve egzersiz ile desteklenirse sonuçları kalıcıdır.

Bölgesel yağlanma

Mezoterapi, karın, bel, kol ve bacaktaki bölgesel yağlanmaların giderilmesinde liposuctiona alternatif tedavidir. Enjeksiyon alanındaki yağ dokunun yıkılmasını sağlar. Tedavi diyet ve egzersiz ile desteklenirse sonuçları kalıcıdır.

Skar (İz) tedavisi

Skar (iz), cilt lezyonundan sonra oluşan doku tamiridir. Doku oluşan hasarı giderirken bazen o bölgedeki reaksiyona bağlı olarak nebbe dokusu oluşabilir. Bu bölgelere 2-3 hafta aralıklarla 5-6 seans mezoterapi yapılabilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

İrem Öner Özkara İç Hastalıkları, Ozon Terapi Dr. Öğr. Üyesi

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)