Mezoterapi

Mezoterapi cildi yenileyen, cilt kırışıklığı, cilt lekeleri, selülit, bölgesel yağlanma, cilt sarkmaları, göz çevresi sorunları, cilt lekeleri, saç dökülme sorunlarına etkili olan doğal ve faydalı bir yöntemdir.

Mezoterapi yönteminde cildi yenileyen hyaluronik asit, antioksidanlar, vitaminler (Vitamin A, Vitamin B, Vitamin C, Vitamin E…), mineraller ve amino asitler (prolin, hidroksiprolin, lizin, elastin…) cilt altına minik iğnelerle uygulanır. Cildin kollajen ve elastin üretimini arttırır, ciltte nemlenme artar ve cilt yenilenir, ciltte aydınlanma, sıkılaşma görülür.

Cilt lekelerinde, mezoterapi uygulaması ile deriye renk veren melanosit hücrelerinin üretimi azaltılır, cilt yenilenir, cilt tonu açılır.

Göz çevresi mezoterapisi ile göz çevresinde koyu halkalarda açılma, göz çevresinde aydınlanma, torbalanmalarda ve kırışıklıklarda azalma, nem ve elastikiyette artma sağlanır.

Saç dökülmelerinde ve hasar görmüş saç tellerinde (saç incelmeleri, kırılmaları, kuruluk) mezoterapi sonrası saç köklerinde dolaşım artar, saç kalınlaşır, saç dökülmesi azalır, durur, saç uzama hızı artar, saç folikülleri canlanır, yeni saç çıkımı başlar.

Selülit, bölgesel yağlanmada yaılan mezoterapi işlemi ile selülit giderilir, mikrodolaşım ve drenaj artar, derinin dış dokusunun dıştan dörünümü düzelir, depolanan yağlarda azalma oluşur.

Cilt çatlaklarında yapılan mezoterapi ile cilt elastikiyeti artar, cilt çatlakları azalır, ciltte daha taze ve genç bir görüntü elde edilir.

Başlangıçta 1-4 hafta aralıklarla uygulanır. Ortalama 4-6 seans sonrası 3-6 ayda bir tekrarı yapılabilir. Sonuçları ikinci seanstan sonra ortaya çıkmaya başlar. Tedavi bittikten sonra cilt yenileme etkisi devam eder.

Mezoterapi prp, botulinum toksini, dolgu vb diğer antiaging işlemlerle kombine edilebilir.

Hamilelere, emziren annelere, diyabet hastalığında, onkolojik hastalığı olanlarda , böbrek ve karaciğer yetmezliğinde, deride aktif enfeksiyonu olanlara ve uygulanan maddeye karşı alerjisi olanlara mezoterapi yapılmaz.

İşlem ince uçlu iğne uçları ile deriye injeksiyonlar şeklinde gerçekleştirilir. İşlem günü geçici kızarıklık, hafif kabarmalar oluşabilir. İşlemden bir gün sonra hafif morluklar olabilir. Makyajla kapatılabilir. Nadiren alerji ya da enfeksiyon görülebilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)