Mide Kanseri

Erken evre mide kanseri gizli bir tehdit olabilir, hastalık ileri aşamaya gelene ve tedavi edilmesi daha zor olana kadar genellikle az veya hiç belirtiye neden olmaz. Bununla birlikte, doktorlar büyük oranda gelişmiş endoskopik araçlarala mide kanserini daha erken teşhis etmektedirler (ve tedavi etmektedirler).

Endoskopik rezeksiyon, erken mide kanseri için standart tedavi yöntemlerindendir ve hastalığın lenf nodlarına yayılması ihtimali erken evrede çok düşüktür. Endoskopik rezeksiyonda hastalar konfor ve güvenlik için sedasyona tabi tutulurlar. Endoskop, doktorların vücudun içini net bir şekilde görmelerini sağlar ve özel araçlar ve teknikler kullanarak, erken evre kanseri yok edilir.

Doktorlar, kanseri temizlemek için bu iki tip endoskopik rezeksiyon prosedürünü kullanıyor:

Endoskopik mukozal rezeksiyon (EMR)
Endoskopik submukozal diseksiyon (ESD)

ESD, lezyonun tek parça halinde çıkarılmasına izin veren daha yeni teknikler kullanır. Lezyonun tek bir parça olarak analiz edilmesi, patolojistlerin kanser hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarına yardımcı olur ve böylece daha hedefe yönelik tedaviler verilebilir.

Endoskopik Mide Kanseri Tedavisinin Faydaları

Doktorlar etkili mide kanseri tedavisi sağlamak için endoskopik rezeksiyon ve geleneksel cerrahi kullanıyorlar. Geleneksel veya açık bir cerrahi rezeksiyon sırasında, cerrah karnı keserek mideye erişir ve midenin tamamını veya bir kısmını ve ayrıca lenf bezlerini ve dokuyu etkiler, çok erken dönemde hastalığı olan hastalar için, daha az invaziv endoskopik rezeksiyonun mide kanserini geleneksel cerrahi gibi güvenli ve etkili bir şekilde tedavi edilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

M. Ferhat Ferhatoğlu Genel Cerrahi, Metabolik Cerrahi, Cerrahi Onkoloji Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)