Modern Çağın Uygulaması Botoks

Yüz Gençleştirme İşlemi Olarak Dolgu Uygulaması

Çağımızın önemli gelişmelerinden birisini de uzun yaşamanın yanı sıra sağlıklı ve güzel biçimde yaşlanmak oluşturmaktadır. Sağlıklı bir şekilde yaşlanma sürecini yaşamak için spor ve diyete ek olarak plastik cerrahlardan da bu konuda yardım alınabilmektedir. Cerrahlar yapacakları işlemleri ameliyatlı ve ameliyatsız olarak 2 farklı şekilde gerçekleştirebilmektedir.

Günümüzde hastaların cerrahları ile görüştükleri konular arasında; hastanın beklentilerini açıkça ifade etmesi ve cerrahın farklı teknikleri kombinleyerek uygulamalar gerçekleştirmesi görülmektedir. Botoks konusuna yüz gençleştirme açısından yaklaşılacak olursa; botoks, dolgu işlemi, germe ameliyatları, thermage ve franksiyonel laserden birlikte bahsetmek gerekmektedir.

Yaşlanma elbette kaçınılmaz bir gerçektir ve her birey ömrü yettiği kadar bu süreci yaşayacaktır. Bu süreçte derinin yaşlanması, bir nevi yıpranması kişiden kişiye göre değişen derecelerde gerçekleşmektedir. Bu hususta kişinin genetiği ve yaşam biçimi temel faktörlerdir. Bu faktörlerin etkisiyle birlikte, bazı insanların derisi daha sonra kırışırken bazılarının ki ise daha erken zamanda gevşeme sonucunda sarkmalara maruz kalır.

Yüzdeki deformasyon genel olarak, öncelikle göz çevresinde oluşur. Bunun ilk işaretlerini ise göz kapaklarındaki sarkmalar ve göz altı torbalanmaları oluşturur. Devam eden süreçte yanak çizgileri belirginleşir, çene altındaki keskin olan hat kaybolur ve böylece boyun kısmına doğru devam eden değişiklikler yaşanır. Dış görüntü itibariyle bunlar yaşanırken asıl olarak dokuların içerisinde kollajen ve elastin yapıları değişikliğe uğrar. Deri altında yer alan yağ dokusu kimi bölgelerde kaybolurken kimi kısımlarda ise yoğunlaşır. Hatta bazı durumlarda kemik dokuda bile yer yer incelmeler olabilmektedir.

Yukarıda anlatılan hususların daha az zarar ile atlatılabilmesi için cerrahların işlemlerine ek olarak, kişinin bir beslenme programını takip etmesi ve gerekli ise yaşam alışkanlıklarını değiştirmesi gerekmektedir.

Botoks Uygulaması

Botoks uygulamasında ”Botilinum” ismi verilen özel bir madde kullanılmaktadır. Bu madde toksin olarak laboratuar koşullarında ilaç olarak üretilmektedir. Bu sebeple belirlenmiş olan ölçüler dahilinde güvenle kullanılmaktadır.

Botoks uygulamasının yapılmış olduğu bölgedeki kaslar daha az çalışır. Uygulama yapılan bölge dışında kasların çalışmasını etkileyici bir yönü bulunmamaktadır.

Botoks Uygulamasının Etkileri

Yüz kısmına botoks uygulaması yapıldıktan sonra kaşın kalkması, kişinin kas yapısı ile birebir ilişkilidir. Bunun sebebini kaş üzerindeki kaslar oluşturmaktadır. Çünkü alın kasları kuvvetli olursa kaşların kalkması sağlanmış olunur. Eğer uygulama esnasında kişinin alın kaslarına bir uygulama yapılırsa kaşlarının kalkması azaltılmış olunur. Yani kaşın doğal olmayacak seviyede kalkmasının önüne, alın kaslarına da uygulama yapılarak geçilir.

Botoks tedavisi ile yüz kısmındaki fazla çalışan ve kırışıklığa sebebiyet veren kasların önüne geçilmiş olunur. Kaşlarını çattığı zaman oldukça sinirli görünen kişilerin, bu hareketi yapmasına engel olarak, kişinin daha iyimser görünmesine yardımcı olmaktadır. Yüz çevresine botoks uygulaması yapıldığı zaman göz etrafındaki kırışıklıklar yok edilir veya derinliği azaltılır. Böylece yorgun ve yaşlı görünen yüz ifadesinden daha genç bir yüz ifadesine geçiş yakalanmış olunur.

Bireylerde hem yaşın ilerlemesi hem de yer çekimine yıllarca maruz kalınması sonucunda yüz aşağıya doğru çekilmektedir. Zamanla yüzü aşağıya doğru çeken kaslar kuvvetlenirken yukarıya doğru çeken kaslar güçsüzleşmektedir. İşte botoks uygulaması ile yüzün aşağıya çekilmesini sağlayan kaslar zayıflatılırken yukarıya doğru çekmekte olan kaslar, dolayısıyla desteklenmiş olunur ve yüz ve kaş bölgesindeki sarkmaların önüne bu şekilde geçilmiş olunur.

Botoks işleminde başarı konusunda doktorun iyi eğitim almış olması ve tecrübeleri, onun doğal yüz ifadesini bozmaksızın kırışıklıkları engellemede en başarılı sonucu almasını sağlayacaktır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Seyit Ali Kızılkaya Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)