Mutsuz Olduğun Bir İlişkiyi Sonlandıramamak

Yazar İrem Lokmacı • 31 Ağustos 2023 • Yorumlar:

Bu yazıyı okuyor isen ilişkinde mutsuz olduğunu farkında olmana rağmen sonlandıramıyor olman muhtemel…

İlişkiyi neden sonlandıramıyorsun?

Belki de o geçmişten tanıdık bir duyguyu hatırlatıyor sana ve bunu henüz farkedemedin.

Geçmişte belki onaylanmadığın,çaresiz hissettiğin,fikirlerinin önemsenmediği ve terkedilme korkusu duyduğun,bir aile ortamında büyüdün.

Belki tüm çocukluğun güçlü olmanı gerektirdi.

Belki de o geçmiş, sizi sevilmeye layık olmadığızı ve bunun için çabalamanız gerektiğine inandırdı.

Geçmişte büyüdüğün ortamı düşün. İletişim nasıldı? Kapalı ve donuk muydu? Empati var mıydı? Sevildiğini hissediyor muydun? 

Belki de şuanda telafi etmeye çalıştığın ilişkin değil, geçmişteki çocukluğun, kırgınlıkların, üzüntülerin ve sustukların. Duyguları ancak abartılı olduğunda tanıyor ve hissedebiliyorsun. Bu yüzden kendine yoğun duyguları hissettirebilecek dramatik,sorunlu ilişkiler seçiyorsun. Çünkü aslında o sular sana tanıdık geliyor ve sen aslında o güvensiz yerde güvende ve evinde hissediyorsun.Geçmişte çocukluğunda yaşadığın o sevgi yoksunluğunu gördüğünde tanıdık geliyor ve ondan kaçıp kurtulmak yerine onu onarmaya çalışıyorsun. Her durumda kendini suçluyor ve “Aslında ben böyle yapmasaydım o da şöyle yapmazdı.” veya “Kimsenin mükkemmel bir ilişkisi yok bir şeylere razı olmak zorundayım.” şeklinde partnerinin ona davranışlarını ve hissettiklerini normalleştirmeye ve kendini telkin etmeye çalışıyorsun.Çocuklukta olamayanı bu sefer oldurmaya çalışıyor,sevilmek için sonsuz çaba harcıyor ve bir gün o sevgiye ulaşmayı bekliyorsun.

Lütfen farket;

Korkuların şimdiye değil geçmişe ait.

Çocukken yaşadıklarımızla ilgili seçeneğimiz yoktur ama bir yetişkin olarak seçim yapabiliriz ve şimdi seçim yapma zamanı.Eğer sen de kendini böyle bir durumun içinde bir çıkmazda hissediyorsan bu süreçte psikolojik destek almak kendin için vereceğin en doğru karar olabilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)