Neden Terapi?

Yazar Bahar Buse Baş • 22 Haziran 2023 • Yorumlar:

Terapi sadece o anki yaşadığımız sorunda değil günlük hayatımızın içinde karşılaştığımız problemlerimizle olan mücadelemizde de bize yardımcı olur. Kişinin duygu ve düşüncelerini anlamasında yol gösterir, sorun çözme becelerini iyileştirir, zorluklar karşısında daha esnek olup çözüm yolları bulabilme becerilerini geliştirir, kişinin anlamlandıramadığı geçmiş deneyimleri anlamlandırmasına yardımcı olur. Mental sağlığı iyileştirmek, dayanıklılığı arttırmak, yaşantıda olumlu değişiklikler yapmak ve kişinin kendi duygu, düşünce ve davranışları arasındaki farkı anlamasına yardımcı olur. Duygu yönetimi, sağlıklı ilişkiler kurma ve devam ettirme.. Terapi sürecini tek başınıza problemlerle boğuştuğunuz, çözüm yolu aradığınız bir yol değil terapistinizle birlikte bir ekip olarak yol aldığınız kendinizi bulma yolculuğu olarak tanımlıyorum. Terapi sürecinde danışanlarımın iyileşmeyi deneyimlemesi, kendi kaynaklarını artırabilmesi tüm bunlar danışan ve terapist olarak birlikte keşfedeceğimiz süreçler.

Peki bu yolculukta sizi neler bekliyor?

Seans süreciniz çok kolay, çok sancılı, çok inişli çıkışlı olabilir. Tüm bunlar terapi sürecinin bir parçası. Her seans birbirinden farklı ve özel bir deneyim. Seans öncesi gergin hissetmen, ne söyleyeceğini bilememen, çok fazla düşüncenin kafandan geçmesi ve karmaşa tüm bunlar normal. Seans akışında değişen duygular, düşünceler tüm bunlar da normal. Seans sonrasında ise hissedilen hafiflemişlik, umutlu olma ya da daha ağırlaşmış ve yorgunluk hissi tüm bunlar da seans sonrası normal hisler.

Deneyimsel Oyun Terapisi

Oyun çocuklar için tıpkı yemek yemek, su içmek, uyumak kadar gerekli. Yetişkinler kendilerini duygu ve düşüncelerini kelimeleriyle ifade edebilir fakat çocuklar için bu böyle değildir çocukların kendini ifade etme şekli kurdukları oyunlarıdır. Soyut oyun geliştirebilen genellikle 2 yaş olan bu dönemden itibaren deneyimsel oyun terapisi çocuklarda uygulanabilir. Deneyimsel oyun terapi sürecinde oyun odasında çocuğun bedeniyle oyuncak seçimleriyle metaforlarıyla anlattıkları kelimeler ile anlattıklarından fazladır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)

Yazar